Θα έχουμε πιο άνετες θέσεις στα αεροπλάνα στο μέλλον;

kathismata-aeroplanou
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η All Nippon Airways συνεργάζεται με την Toyota προκειμένου να δημιουργήσει εργονομικές θέσεις που θα μειώνουν τη μυϊκή κούραση.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες αφιερώνουν πολύ από το χρόνο τους στο να βρουν τρόπους να ξεκουράζουν τους πελάτες τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι’ αυτό και το πλάτος των θέσεων έχει αυξηθεί, ο χώρος για τα πόδια το ίδιο, ενώ σε κάποια Boeing 737 έχει μειωθεί χώρος από τις τουαλέτες, έτσι ώστε να χωρούν περισσότεροι επιβάτες.

Η αεροπορική εμπειρία, όμως, φαίνεται πως πρόκειται να πάρει νέες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες διαστάσεις, με την ιαπωνική εταιρία All Nippon Airways (ANA), η οποία ετοιμάζει σε συνεργασία με την Toyota νέα καθίσματα οικονομικής θέσης, που πρόκειται να μεταμορφώσουν την άνεση της καμπίνας.

Συγκεκριμένα, το πλάτος των καθισμάτων θα φτάσει τα 43 εκατοστά, με το βαθμό κλίσης να εντοπίζεται στα 78 εκατοστά, εκτός, όμως, αυτών, τα νέα αυτά καθίσματα θα παρέχουν καλύτερη υποστήριξη, έτσι ώστε να βοηθούν τους επιβάτες να διατηρούν μια χαλαρή στάση και να μειώνουν τη μυϊκή κόπωση. Τα στηρίγματα του βραχίονα και οι δίσκοι επανεξετάζονται σε διάφορες γωνίες προκειμένου να βρεθεί η πιο κατάλληλη και όλα δείχνουν να προσανατολίζονται προς την άνεση του πελάτη.

Ας ελπίσουμε σιγά-σιγά, όλες οι αεροπορικές να κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή που θα κάνει τα ταξίδια όλων πιο άνετα και απολαυστικά.