Μουσικές επιλογές για ταξίδια με αυτοκίνητο

road-trip
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2015

Ετοιμάζεστε για ταξίδι οδικώς; Φορτώστε τα παρακάτω τραγούδια στο mp3 player κι ετοιμαστείτε για νέες περιπέτειες.

Κάθε ταξίδι πρέπει να έχει και το δικό του soundtrack. Κι αν το δικό σας πρόκειται να γίνει οδικώς, φροντίστε η μουσική να είναι ανάλογη και οι στίχοι να εκφράζουν την περιπέτειά σας. Πάρτε μερικές ιδέες:

Steppenwolf – Born to be wild

Αν και παραπέμπει περισσότερο σε ταξίδι με μηχανές, το “Born to be wild” μπορεί άνετα να ταιριάξει σε κάθε είδους περιπέτεια. Κι αν μη τι άλλο, ένα road trip είναι γεμάτο περιπέτεια. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.

R.E.M. – Drive

Ίσως να μην σας φτιάξει τη διάθεση -δεν υπάρχει άλλωστε κανείς που να φεύγει με κακή διάθεση για ένα road trip-, αλλά οι παλιοί καλοί R.E.M. ταιριάζουν παντού και πάντα. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.

Roy Orbison – I drove all night

Ιδανικό για νυχτερινές οδηγικές περιπέτειες. Μαζί με μπόλικη καφεΐνη και καλή παρέα θα σας βοηθήσει να φτάσετε στον προορισμό σας γεμάτοι ενέργεια. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.

Snow Patrol – Chasing cars

Κατάλληλο κομμάτι για να βάλετε λίγο ρομάντζο στο ταξίδι σας, αν ταξιδεύετε με το/τη σύντροφό σας. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.

Chris Rea – The road to hell

Με τη χαρακτηριστική φωνή του Chris Rea, το “Road to hell” μπορεί να δώσει μια πιο…αυτοσαρκαστική νότα στο ταξίδι σας, ειδικά όταν όλα πάνε στραβά. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.
 

Ray Charles – Hit the road Jack

Ίσως δεν υπάρχει ιδανικότερο κομμάτι από αυτό, για να το τραγουδάτε όλοι δυνατά και να σας φτιάξει ακόμη περισσότερο το κέφι. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.

The Cars – Drive

Μελαγχολικό, ρομαντικό, μελωδικό και νοσταλγικό, αποτελεί ιδανικό soundtrack για χαλάρωση με ονειροπολήσεις καθοδόν. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.

Rhianna – Shut up and drive

Για τους λάτρεις της σύγχρονης, ποπ, r’n’b μουσικής, αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στον... ενοχλητικά ομιλητικό οδηγό. Ακούστε το τραγούδι στο youtube εδώ.