Το καταραμένο νησί, το νησί των φιδιών και άλλα μέρη που πας μόνο αν τολμάς

island-of-the-dolls
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Μερικά νησιά του κόσμου «κρύβουν» περίεργες ιστορίες, διαφέρουν από τα συνηθισμένα και σίγουρα δεν αποτελούν τον ιδανικό προορισμό να περάσει κανείς το καλοκαίρι του.

Μπορεί η έννοια του νησιού στο μυαλό των περισσοτέρων να είναι άμεσα συνυφασμένη με ήλιο, θάλασσα, διακοπές, χαλάρωση και μεζεδάκια, σε κάποια μέρη του κόσμου, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Γνωρίστε 7 νησιά που κρύβουν περίεργες ιστορίες, θυμίζουν τοποθεσίες-θρίλερ και σίγουρα δεν αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Το νησί με τις κούκλες, Μεξικό
Γνωστό και ως La Isla de las Muñecas, το εν λόγω νησί βρίσκεται σε ένα κανάλι κοντά στο Mexico City και η ιδιαιτερότητά του εντοπίζεται στο ότι είναι γεμάτο… κούκλες. Κούκλες πεταμένες στο έδαφος και κρεμασμένες στα δέντρα, τις οποίες τοποθέτησε εκεί κάποιος άντρας ονόματι Don Julian. Ο μυστηριώδης κύριος φαίνεται πως τρελάθηκε, άφησε την οικογένειά του και πήγε στο νησί, όπου κρέμασε δεκάδες κούκλες παντού για να διώξει τα κακά πνεύματα. Η ιστορία δεν έχει αίσιο τέλος, αφού ο ίδιος πνίγηκε λίγο αργότερα. Διαφορετική ιστορία αναφέρει ότι ο Julian βρήκε ένα κορίτσι πνιγμένο στο κανάλι και κρέμασε κούκλες σε όλο το νησί προς τιμή της, ενώ το 2001 βρέθηκε κι αυτός πνιγμένος στο ίδιο σημείο.

Παλμύρα μεταξύ Χαβάης και Σαμόα, Βόρειος Ειρηνικός
Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για νησί, αλλά για ατόλη, αυτός ο ακατοίκητος παράδεισος ανάμεσα σε Χαβάη και Σαμόα φαίνεται πως φιλοξενεί διάφορες παράξενες καταστάσεις από την ανακάλυψή του αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν. Οι επισκέπτες του συχνά αναφέρουν ένα απόκοσμο αίσθημα επικείμενου θανάτου και σαν να μην φτάνει αυτό, το 1974 ένα ζευγάρι δολοφονήθηκε εκεί. Όπως φαίνεται, διάλεξε το λάθος μέρος να κατασκηνώσει, αφού στο δρόμο τους βρέθηκε ο πρώην κατάδικος Buck Duane Walker.

www.twentytwowords.com
Νησί Tashirojima, Ιαπωνία 
Όσοι δεν συμπαθούν τις γάτες, καλύτερα να μείνουν μακριά από αυτό το νησί. Ο λόγος είναι ότι οι κάτοικοί του είναι λιγότεροι από τις… γάτες που κυκλοφορούν στους δρόμους του, με περίπου 100 εναπομείναντες ανθρώπους και αμέτρητα αιλουροειδή ανάμεσα τους. Οι γάτες έφτασαν στο νησί το 1850 με στόχο να κρατήσουν τα ποντίκια μακριά, όταν στη συνέχεια, όμως, πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τον τόπο, ο πληθυσμός των εφτάψυχων ζώων αυξήθηκε ραγδαία. Σήμερα, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ταΐζοντας τις γάτες θα αποκτήσουν πλούτο και καλή τύχη, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν και σε καταφύγια που θυμίζουν σπιτάκι γάτας.

www.wikipedia.com
Νησί Gaiola, Ιταλία
Πρόκειται για ένα από τα μικρά νησάκια στη Νάπολη, το οποίο αν και συμπαθητικό, έχει λίγο «σκοτεινό» παρελθόν. Όλοι οι ιδιοκτήτες του έχουν βρεθεί είτε δολοφονημένοι, είτε πνιγμένοι, είτε έχουν καταστραφεί οικονομικά, έχουν πάει φυλακή κ.ο.κ., αφήνοντας λίγο άσχημη εντύπωση στους τουρίστες. Πλέον είναι εγκαταλελειμμένο και οι κάτοικοι της περιοχής το θεωρούν καταραμένο -και με το δίκιο τους.

Νησιά Izu, Ιαπωνία
Λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας, ο αέρας στα ιαπωνικά αυτά νησιά περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση θείου στη Γη. Γι’ αυτό το λόγο, οι κάτοικοι φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, δημιουργώντας ένα περίεργο θέαμα για τους επισκέπτες.

Το νησί των φιδιών, Βραζιλία
Μετά τα νησιά με τις γάτες και τις κούκλες, έρχεται κι ένα πολύ πιο επικίνδυνο νησί: το Ilha de Queimada Grande. Μερικά μίλια μακριά από την ακτή του Σάο Πάολο, το νησί αυτό κατακλύζεται από δηλητηριώδη φίδια, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για όποιον το επισκεφτεί. Γι’ αυτό και το Ναυτικό έχει απαγορεύσει τους τουρίστες στο μέρος.

www.wikipedia.com
Νησί Hashima
Αυτή η πρώην μεταλλευτική αποικία, σήμερα μοιάζει με ένα εγκαταλελειμμένο πολεμικό πλοίο. Κάποτε, όμως, υπήρξε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη της Γης, όπου εργάτες από την Κίνα και την Κορέα αναγκάζονταν να εργάζονται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως καταλαβαίνετε, η εικόνα του νησιού τη σημερινή εποχή αφήνει μια ανατριχίλα στους περισσότερους.