Τριήμερο στην Αθήνα (και άσε τους άλλους να ταξιδεύουν)

athina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2015

Τώρα που οι περισσότεροι θα φύγουν ενόψει τριημέρου του Αγίου Πνεύματος μακριά από την πόλη, εσείς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ηρεμία και την έλλειψη κίνησης και να απολαύσετε τις ομορφιές της Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής, απ’ άκρη σ’άκρη.

Τα πενιχρά οικονομικά σας δεν σας επέτρεψαν να ξεφύγετε το τριήμερο που ακολουθεί; Κανένα πρόβλημα! Την ώρα που όλοι θα συρρέουν στα νησιά και σε εξοχικούς προορισμούς, μεταφέροντας την κίνηση και τη φασαρία μακριά από την πόλη, εσείς μπορείτε να αρπάξετε την ευκαιρία και να ζήσετε την πόλη λίγο πιο ήσυχα, φτάνοντας ακόμα και σε πιο μακρινούς προορισμούς εντός Αττικής σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Μπάνιο στα Λεγραινά
Στα 64 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, πολύ κοντά στο ακρωτήριο Σούνιο, στο δήμο Λαυρεωτικής, θα βρείτε έναν παραθαλάσσιο οικισμό χτισμένο στις ακτές του Σαρωνικού ονόματι Λεγραινά και μια υπέροχη παραλία σε ένα μικρό κόλπο που δεν θυμίζει σε τίποτα Αττική. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, η παραλία σχετικά μικρή με ανοιχτόχρωμη άμμο και στο βάθος δεσπόζει επιβλητικά το νησάκι Πάτροκλος. Αν και τα τελευταία χρόνια η παραλία έχει ανακαλυφθεί από αρκετό κόσμο, θεωρείται από τις καλύτερες της Αττικής και είναι μια καλή ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας εκεί, χωρίς πολύ κόσμο.

Βόλτα για ψαράκι στο Σούνιο
Μιας και το Σούνιο βρίσκεται κοντά στα Λεγραινά, μετά το μπάνιο σας περάστε μια βόλτα από το νοτιότερο άκρο της Αττικής, το Σούνιο, και θαυμάστε τον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα. Κι όταν ο ήλιος θα πέφτει, απολαύστε λίγο ψαράκι και θαλασσινούς μεζέδες στην Ταβέρνα του Ηλία (Παραλία Σουνίου) με θέα τον αρχαίο ναό και τη θάλασσα. Η θέα, η αλμύρα και οι θαλασσινές γεύσεις μπορούν εύκολα να σας παραπλανήσουν ότι βρίσκεστε διακοπές, ενώ στην πραγματικότητα είστε ούτε 1 ώρα μακριά από το σπίτι σας.

Περίπατο στα Αναφιώτικα
Πάρτε μια γεύση από νησί, φτάνοντας μόνο μέχρι το κέντρο της Αθήνας και τα Αναφιώτικα, τη συνοικία της Πλάκας που έχει ακριβώς τη δομή και τον αέρα ενός νησιού. Τα Αναφιώτικα δημιουργήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα, στη βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, και χτίστηκαν από εργάτες που έφτασαν στην πρωτεύουσα από τις Κυκλάδες, στα πρότυπα των κυκλαδίτικων οικισμών. Άσπρα σπιτάκια, στενά δρομάκια, σκαλάκια, γάτες, δέντρα και αυλές απαρτίζουν την εικόνα των Αναφιώτικων που υπόσχονται να σας πάνε ένα ταξιδάκι μέχρι τις Κυκλάδες για όση ώρα βρίσκεστε στα δρομάκια τους.

Χαλάρωση σε θερινό σινεμά
Η εικόνα είναι η εξής: θερινό, απογευματινό σινεμά, τραπεζάκια έξω, παγωμένη μπίρα και μια καλή ταινία που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι μείνατε πίσω στην πόλη αυτό το τριήμερο. Από τα αγαπημένα μας θερινά είναι το cine Θησείον (Απ. Παύλου 7, Θησείο) με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, ενώ στα πιο βόρεια της πόλης, μας αρέσει το Cine Φιλοθέη (Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη) που είναι μες στο πράσινο. Απαραίτητο αξεσουάρ: μια ζακέτα!

Διασκέδαση στο κέντρο
Υπάρχει καλύτερη εποχή να κατεβείτε στο κέντρο για ποτό, από τα τριήμερα και τις αργίες που όλοι έχουν φύγει και φτάνετε στον προορισμό σας σε 10 λεπτά, ενώ όλες οι θέσεις πάρκινγκ είναι ελεύθερες; Κατευθυνθείτε προς το Γκάζι και απολαύστε το ποτό σας σε μια από τις υπέροχες ταράτσες με θέα την καλοκαιρινή πόλη, όπως την ταράτσα του bios (Πειραιώς 84), του «45 μοίρες» (Βουτάδων 18), του White noise (Ευμολπιδών 20) κ.ά.

Τελικά, μήπως δεν είναι και τόσο άσχημο το τριήμερο στην Αθήνα;