Διακοπές σε δεντρόσπιτο στη Χαβάη

kristie-wolfe-tree-house Kristie Wolfe
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά για να «πεταχτούμε» λίγο μέχρι τη Χαβάη και να ανέβουμε σε ένα δωμάτιο διαφορετικό από τα άλλα, «σκαρφαλωμένο» πάνω σε ένα δέντρο.

Η μόνη επαφή που έχουν οι περισσότεροι με δεντρόσπιτα είναι μάλλον μέσα από παιδικές, κινηματογραφικές ταινίες. Για να ικανοποιήσει, λοιπόν, το παιδικό όνειρο πολλών, δημιουργήθηκε ένα τροπικό δεντρόσπιτο με 1 δωμάτιο και 1 μπάνιο στη Χαβάη, το οποίο υψώνεται 4,5 μέτρα από το έδαφος, έχει μέγεθος μόλις 21 τετραγωνικά μέτρα και θέα μια πλούσια χλωρίδα που το περιτριγυρίζει, στο δάσος της Puna, περίπου 16 χιλιόμετρα από το Εθνικό Πάρκο Volcano.

Kristie Wolfe

Το εσωτερικό του είναι προσεγμένο, με διάφορες DIY κατασκευές της ιδιοκτήτριας και blogger Kristie Wolfe, όπως τον ηλιακό πολυέλαιο, τα φώτα του μπάνιου που κρέμονται σε σκοινί, το κρεμαστό κρεβάτι από τραμπολίνο και σκοινί και πολλά άλλα. Όπως είναι φυσικό, το σπιτάκι αυτό είναι οικολογικό, χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια, αλλά και το νερό της βροχής για το ντους, ενώ όλη η κατασκευή είναι από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Η εμπειρία αυτή, βέβαια, θα κοστίσει κάτι παραπάνω σε όποιον τη ζήσει, αφού όσοι θελήσουν να μείνουν σε αυτό το κουκλίστικο δωμάτιο μέσα στη φύση και να εξερευνήσουν την περιοχή, θα χρειαστεί να πληρώσουν 200 δολάρια τη βραδιά.