Οι τουρίστες της αλλοδαπής διάλεξαν ελληνικό νησί για φέτος

mukonos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Οι επιλογές των ξένων τουριστών δεν μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα, αφού φέρνουν στην κορυφή των προτιμήσεων δύο από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς των ξένων τουριστών για φέτος το καλοκαίρι και σύμφωνα με τη διεθνή μηχανή αναζήτησης trivago, η αγάπη τους για το Αιγαίο κατευθύνεται κατά κύριο λόγο σε 2 νησιά που κρατούν τα ηνία του ελληνικού τουρισμού, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Την προτίμησή τους σε αυτούς τους προορισμούς δείχνουν κυρίως οι Ιταλοί, οι Αυστραλοί και οι Τούρκοι, σύμφωνα με αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τη Ρόδο. Το στολίδι των Δωδεκανήσων πρόκειται να δεχτεί τουρίστες από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία.

Προχωρώντας στις επόμενες θέσεις της κατάταξης, βρίσκουμε την Κρήτη, με τις προτιμήσεις να έρχονται από την Αγγλία, το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Την πέμπτη και έκτη θέση καταλαμβάνουν πιο βόρειοι προορισμοί, με τη Χαλκιδική και τη Θάσο, να «κερδίζουν» τους Άγγλους, τους Σέρβους και τους Ρουμάνους. Ακολουθούν η Πάργα και η Ζάκυνθος, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον κυρίως Ιταλών, Άγγλων και Σέρβων.

Κι όσον αφορά τα επίπεδα τιμών, φαίνεται πως κυμαίνονται ψηλά, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να φτάνει τα 262 ευρώ για τη Μύκονο και 218 ευρώ για τη Σαντορίνη. Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στη Ρόδο, με μέσο όρο διανυκτέρευσης στα 111 ευρώ, ενώ στην Κρήτη πέφτουν ακόμη πιο χαμηλά, στα 93 ευρώ. Οι τιμές στη Χαλκιδική επανέρχονται σε τριψήφιο αριθμό στα 109 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τα αποτελέσματα δείχνουν 86 ευρώ για τη Θάσο, 88 για την Πάργα και 96 ευρώ για τη Ζάκυνθο.