Επτά πράγματα που θα διαπιστώσετε με ένα ταξίδι στις Η.Π.Α.

nea-yorki
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αν ένα ταξίδι σε κάποια από τις 50 πολιτείες των Η.Π.Α. είναι όνειρο ζωής για εσάς ή πρόκειται σύντομα να κατευθυνθείτε προς τα εκεί, δείτε τι να περιμένετε, έτσι ώστε να μην μείνετε έκπληκτοι.

1. Ψωμί που γλυκίζει
Στις περισσότερες χώρες το ψωμί έχει ουδέτερη προς αλμυρή γεύση. Στην Αμερική προετοιμαστείτε για ψωμί στην πιο γλυκιά εκδοχή του.

2. Διαφημιστικά για αντικαταθλιπτικά
Μην εκπλαγείτε αν ανάμεσα σε διαφημίσεις για γάλα και δημητριακά, δείτε και διαφημιστικά για αντικαταθλιπτικά.

3. Υπέρμετρη χρήση του αυτοκινήτου
Αν και αυτό σίγουρα δεν θα παραξενέψει εμάς τους Έλληνες, στους τουρίστες από χώρες όπου τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η κύρια μορφή μετακίνησης φαίνεται πολύ παράξενο το να χρησιμοποιεί κάποιος το αυτοκίνητό του για να πεταχτεί σε ένα φίλο 2 τετράγωνα μακριά, σε κάποιες πολιτείες. Αυτό κάνουν οι Αμερικανοί...

4. Διαφορετική αντίληψη της απόστασης
Πολλοί Αμερικάνοι καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις που μπορεί να φτάνουν και τις 2-3 ώρες προκειμένου να πάνε για μπάνιο ή να φάνε βραδινό.

5. Μετρικό σύστημα
Ξεχάστε τα μέτρα και τα εκατοστά και αρχίστε να μετράτε σε ίντσες (1 ίντσα=2,54 εκατοστά) και πόδια (1πόδι=30,48 εκατοστά). Κι αν χρειαστεί να ζυγιστείτε, μην τρομάξετε, καθώς εκεί χρησιμοποιούν τις λίβρες που ισούνται με 454 γραμμάρια η μία, οπότε αντί για 55 κιλά, η ζυγαριά θα δείξει περίπου 120 λίβρες.

6. Αμερικάνικες σημαίες παντού
Λίγος πατριωτισμός δεν βλάπτει, αλλά το να φιγουράρει παντού η αμερικάνικη σημαία και να ξεπροβάλει από κάθε γωνία, παράθυρο και κτίριο, μοιάζει λίγο υπερβολικό.

7. Τεράστιες μερίδες φαγητού
Στα περισσότερα μέρη θα δείτε τον εαυτό σας να φτάνει στα όριά του προκειμένου να καταναλώσει τις kingsize μερίδες που κυριαρχούν στις Η.Π.Α.