Σ' αυτές τις παραλίες, ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αττική. Στοίχημα;

diakopes-thalassa-paralia
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ίσως στην πλειοψηφία τους οι παραλίες της Αττικής να μην χαρακτηρίζονται από καθαρά νερά και ειδυλλιακό περιβάλλον, ανάμεσά τους, όμως, υπάρχουν και κάποιες που ξεχωρίζουν και αξίζει τον κόπο να τις ψάξουμε.

Από τη μια άκρη της Αττικής ως την άλλη, εκτείνονται παραλίες, άλλες πιο όμορφες, άλλες πιο καθαρές, άλλες πιο οργανωμένες και άλλες πιο ειδυλλιακές. Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 6 που πιστεύουμε ότι εντάσσονται στις ομορφότερες του νομού.

Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος
Κατευθυνθείτε προς την Ανάβυσσο για να πλατσουρίσετε στα νερά της παραλίας του Αγίου Νικολάου, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με το νησάκι όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Το τοπίο ξεφεύγει λίγο από τα καθιερωμένα, η παραλία διαθέτει αμμουδιά και αν θέλετε να προλάβετε καλή θέση τα Σαββατοκύριακα, οργανώστε το μπάνιο σας νωρίς το πρωί.

Λεγραινά
Μπείτε στο αυτοκίνητό σας, κατευθυνθείτε προς Σούνιο και φτάνοντας στα Λεγραινά, ψάξτε για την πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ», στρίψτε μέσα, περάστε από βίλες και πολυτελή σπίτια, κατεβείτε το χωματόδρομο, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και ρίξτε από ψηλά μια ματιά στην παραλία. Σίγουρα τα κρυστάλλινα νερά της θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για το μακροβούτι και η τοποθεσία θα μπορέσει εύκολα να σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο ότι βρίσκεστε στην Αττική κι όχι σε κάποια κυκλαδίτικη παραλία. Πάρτε τον καφέ σας από την καντίνα και κατεβείτε τα σκαλάκια. Αν είστε τυχεροί και δεν έχει κόσμο –πράγμα απίθανό τα Σαββατοκύριακα- θα απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα μπάνια σας, χωρίς να βγείτε από το νομό. Αν έχει κόσμο, πάρτε τα πράγματά σας στα χέρια και προχωρήστε μερικά βήματα αριστερά μέσα στη θάλασσα, προκειμένου να βγείτε σε ένα μικρό κολπάκι, το οποίο ανακαλύπτουν οι πιο μοναχικοί.

Μπρεξίζα
Όσοι αναζητάτε καθαριότητα και οργάνωση στο μπάνιο σας, η βραβευμένη με γαλάζια σημαία Μπρεξίζα είναι η παραλία σας. Βρίσκεται 5 λεπτά έξω από την περιοχή της Νέας Μάκρης, έχει άμμο, ντους και ναυαγοσώστες και τα τελευταία χρόνια βραβεύεται συνεχώς με Γαλάζια σημαία. Κι αν αναζητάτε λίγο τροπικό στοιχείο στην ηλιοθεραπεία σας, οι φοίνικες που διαθέτει θα μπορέσουν έστω για λίγο να φτιάξουν ατμόσφαιρα.

Λιμανάκια
Αν ψάχνατε μια παραλία στην οποία να πειραματιστείτε με νέες βουτιές από τα βράχια, τα Λιμανάκια είναι κατάλληλη. Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, τα Λιμανάκια σας προσφέρουν ένα διαφορετικό μπάνιο σε βραχώδη τοποθεσία, το γεγονός, όμως, ότι είναι κοντά, σημαίνει ότι δεν θα μείνει εύκολα χώρος για την πετσέτα σας τις ώρες και μέρες αιχμής. Λάβετε, επίσης, υπόψη σας ότι βουτιές από τα βράχια θα κάνει και το μεγαλύτερο ποσοστό των λουομένων, που σημαίνει ότι αν θέλετε την ησυχία σας, δεν βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.

Ερωτοσπηλιά
Πάρτε το δρόμο προς Πόρτο Ράφτη και περίπου στο ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από τον παραθεριστικό οικισμό του και αριστερά στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, θα βρεθείτε σε έναν μικρό ορμίσκο με μια μικρή αμμουδερή παραλία, βράχια και σπηλιές. Μη σας αποτρέπει η ονομασία της αν δεν είστε ερωτευμένοι. Η παραλία συγκεντρώνει κυρίως νεολαία και παρέες, διαθέτει beach bar και δίνει μια αίσθηση διακοπών. Αρκεί να μην είναι μεσημέρι Σαββατοκύριακου, όπου το πιθανότερο είναι να απλώσετε την ψάθα σας πάνω στη μισή ψάθα κάποιου άλλου. Επίσης, φροντίστε να φτάσετε νωρίς, καθώς σχηματίζεται σκιά νωρίς το απόγευμα. Κοινώς, για την Ερωτοσπηλιά προγραμματίστε πολύ πρωινό μπάνιο.

Κόκκινο Λιμανάκι
Σύμφωνα με το cleanbeaches.gr, η παραλία Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα μετά τη μέτρηση του φορέα ΠΑ.ΚΟ.Ε. εντάσσεται στις καθαρές, οπότε αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν όμορφη τοποθεσία, κρυστάλλινα νερά και ασφάλεια. Τα κόκκινα βράχια της είναι αυτά που χαρίζουν μοναδικότητα και θα τη βρείτε μετά τη Ραφήνα, αν ακολουθήσετε τις πινακίδες προς «Κόκκινο Λιμανάκι». Όταν το μπάνιο τελειώσει, το διάσημο café-εστιατόριο «Μπαλκόνι» σας δίνει την ευκαιρία να τη θαυμάζετε από ψηλά, καθώς θα γεύεστε τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές του ή το καλοκαιρινό σας καφεδάκι.