Σε ποιες παραλίες της Αττικής (κι όχι μόνο) μπορείτε να πάτε με το σκυλί σας

skulos-taksidi-aeroplano
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Πηγαίνετε άφοβα με τους τετράποδους φίλους σας στις παρακάτω συγκεκριμένες παραλίες που επιτρέπουν το κολύμπι των κατοικίδιων και αφήστε τα να χαρούν το καλοκαίρι και τη θάλασσα!

Αν το κατοικίδιό σας αγαπάει το νερό και σας κοιτά με θλιμμένα μάτια όποτε το αφήνετε πίσω για να πάτε στην παραλία, σας έχουμε καλά νέα. Σύμφωνα με το diavgeia.gov.gr, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας και να του επιτρέψετε να μπει στη θάλασσα, στην παραλία στη θέση Βουρλέζα στο Πόρτο Ράφτη. Στην παραλία, θα πρέπει να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ώστε να καθορίζεται ο χώρος και να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς καθώς και οι λουόμενοι στο σύνολο τους.

Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση της παραλίας με την ονομασία ακτή Χέλμη στο Λαύριο, ως καθορισμένη θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς κι αν θέλετε να πάτε πιο μακριά, έχετε επίσης επιλογές.

Στα Μέγαρα, η περιοχή «Πούντα» μεταξύ της λέσχης των Προσκόπων και της εκβολής αγωγού ομβρύων υδάτων είναι αυτή που θα σας εξυπηρετήσει για να διασκεδάσετε με το σκυλάκι σας, ενώ στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων καθορίζονται παραλίες σε 4 περιοχές ευθύνης του Δήμου:

1. Μπροστά από το ανάχωμα Σχολής Μηχανικού, στο Λουτράκι (Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου – Περαχώρας)

2. Παραλία Αγ. Θεοδώρας, θέση «Φάρος» (Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων)

3. Στον Κάβο Ισθμίας στη θέση «Μύτικας» (Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας)

4. Στον Σχοίνο μεταξύ θέσης «Αγ. Βλάσιος» και οικισμού «Βαμβακιές» (Τοπική Κοινότητα Πισίων)

Κι αν φτάσετε μέχρι την Κόρινθο, στην παραλία τέρμα Κολιάτσου και στην παραλία της τοπικής κοινότητας Κ. Άσσου από την ευθεία εκβολής του ποταμού Ράχιανι με ανατολική φορά και σε έκταση διακοσίων μέτρων από το σημείο εκκίνησης, μπορείτε να... πλατσουρίσετε με τον τριχωτό σας φίλο.