Το πρώτο υδατοδρόμιο του Αιγαίου έρχεται στη Σκύρο

skuros
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Μετά την απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Λιναριάς, το πρώτο υδατοδρόμιο στο Αιγαίο βρίσκεται στα σκαριά.

Η Σκύρος φαίνεται πως θα αποκτήσει το δικό της υδατοδρόμιο στο βορειοανατολικό τμήμα του λιμανιού, δίπλα στη γλίστρα των αλιευτικών σκαφών, αφού μετά την απόφαση έγκρισης, ξεκινά και η υλοποίηση εντός των επόμενων ημερών. Κι αυτό το υδατοδρόμιο πρόκειται να είναι το πρώτο του Αιγαίου, ανοίγοντας το δρόμο και για τα επόμενα. Το υδατοδρόμιο Σκύρου, μάλιστα, λόγω της κεντρικής του θέσης, θα έχει διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, Σποράδες, Κυκλάδες, Βόλο και με το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αθήνας.

Τα οφέλη από τη δημιουργία υδατοδρομίου θα είναι πολλαπλά, αφού θα επηρεαστεί η περιφερειακή ανάπτυξη, θα δημιουργηθεί ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν αποτελέσματα και στον τουρισμό.

Φορέας του έργου είναι η Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ/Hellenic Seaplanes SA., ενώ όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος, θα υπάρξει υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους της Σκύρου όσο και τους τουρίστες. αφού τα υδροπλάνα θα προσεγγίζουν όπου υπάρχει υδάτινο πεδίο ή αεροδρόμιο και θα μεταφέρουν άμεσα και σύντομα περιπτώσεις ασθενών.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της εταιρείας Μιχάλη Ασσαριώτη, η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές ή τακτικές συγκοινωνίες, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών.

Η εταιρεία παρουσιάζει το σχέδιο του υδατοδρομίου Σκύρου όπως θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλο το Αιγαίο, ενώ όλα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, πάντα στo πλαίσιo της κείμενης νομοθεσίας.