Οι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα παρά την κρίση

murtos-kefalonia
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να επικρατεί αναστάτωση σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα νούμερα δείχνουν, όμως, ότι για τον μήνα Ιούνιο οι αφίξεις των τουριστών σημείωσαν ακόμη και ρεκόρ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Τα ξένα site δίνουν οδηγίες σε όσους σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και οι ακυρώσεις από το εξωτερικό μοιάζουν σε ένα βαθμό δικαιολογημένες, εξ αιτίας των γεγονότων που διαδραματίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το Grexit να «καιροφυλακτεί». Οι τουρίστες, όμως, φαίνεται πως τίμησαν τη χώρα μας και με το παραπάνω, τουλάχιστον για τον μήνα Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, στις αφίξεις τουριστών από τις χώρες της Ευρώπης με πτήσεις τσάρτερ στη Λέσβο σημειώνεται ρεκόρ, με το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης να ανακοινώνει πως τον προηγούμενο μήνα κατέγραψε αύξηση 5,70% σε σχέση με τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους, με 111 αεροσκάφη και 15.026 επιβάτες. Πέρυσι οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 107 αεροσκάφη με 14.215 επιβάτες.

Στα Ιόνια νησιά επίσης ο Ιούνιος έκλεισε με θετικό πρόσημο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η Ζάκυνθος παρουσίασε αύξηση του τουρισμού κατά 5%, η Κέρκυρα κατά  3,77% και η Κεφαλονιά κατά 9,54%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι. Τον μήνα αυτό, οι τουρίστες ήταν κυρίως Βρετανοί και κάτοικοι σκανδιναβικών χωρών, αλλά και από την Ευρώπη γενικότερα, ενώ αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των τουριστών από τα Βαλκάνια και το Ισραήλ.

Κάτι ακόμα που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι άμεσα συνυφασμένη με το καλοκαίρι για τους περισσότερους λαούς είναι και ότι η χώρα μας έρχεται πρώτη στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο από χρήστες που προσπαθούν να οργανώσουν τις διακοπές τους. Όπως μάλιστα αναφέρει η ιστοσελίδα Vocativ, οι αναζητήσεις στο Google για διακοπές στην Ελλάδα είναι περισσότερες απ’ ό,τι τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ η χώρα που δείχνει αυτήν την περίοδο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διακοπές στη χώρα μας είναι η Βρετανία.

Φαίνεται πως οι δραματικές εξελίξεις δεν πτοούν όσους έχουν στόχο να ζήσουν το ελληνικό καλοκαίρι, έστω και εν μέσω διαπραγματεύσεων για το μέλλον.