5 εγκαταλελειμμένα τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο

u1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Yπάρχουν αξιοθέατα που για δεκαετίες ήταν στο επίκεντρο και δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα σημερινά...

Παρά τα ένδοξα χρόνια του παρελθόντος, κάποια από αυτά έχουν χάσει την επισκεψιμότητά τους, δείχνουν τρομακτικά και κάνουν μερικούς να απορούν πώς περνούσαν ευχάριστα τον χρόνο τους πολύ καιρό πριν, όσοι τα επισκέπτονταν. 

Αυτά είναι:

Το Spreepark στο Βερολίνο

To 1969 άνοιξε το περίφημο Kulturpark Plänterwald με σκοπό να προσεγγίσει οικογένειες από το Βερολίνο και την υπόλοιπη Γερμανία. Οι επισκέπτες του μπορούσαν να απολαύσουν περιπάτους και οργανωμένες ξεναγήσεις, αλλά όλα αυτά μέχρι την ημέρα που το πάρκο πέρασε στην κυριότητα του κράτους του Βερολίνου το 2014.

Το Pod City στην Ταϊβάν

Αυτά τα ρετρό – φουτουριστικά κτίρια δημιουργήθηκαν το 1978, με σκοπό να προσελκύσουν στρατιωτικούς από την Αμερική, που συνήθιζαν να κάνουν διακοπές στην Ανατολική Ασία, κάτι που δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες του να το εγκαταλείψουν το 1980, μιας και δεν φιλοξένησε ποτέ κανέναν. Aν και για χρόνια εξακολούθησαν να υπάρχουν, κατεδαφίστηκαν το 2010.

Το Six Flags πάρκο στην Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα

Ο τυφώνας Κatrina έβαλε το χεράκι του για να καταστραφεί ολοσχερώς το συγκεκριμένο λούνα παρκ, που, αν και λειτουργούσε μόλις 5 έτη, έσφυζε πάντα από ζωή κι όλοι οι εργαζόμενοι ήταν ικανοποιημένοι. Η Nickelodeon λίγο καιρό μετά το συμβάν είχε αναφέρει πως θα αναλάμβανε να το ξαναχτίσει, κάτι που δε συνέβη, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα το μέλλον του να παραμένει εντελώς αβέβαιο.

Το βασίλειο του Γκιούλιβερ στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία φημίζεται για τα αμέτρητα εγκαταλελειμμένα πάρκα αναψυχής της, σύμφωνα με διεθνείς πηγές. Ανάμεσα σε εκείνα κατατάσσεται και το βασίλειο του δημοφιλούς Γκιούλιβερ, που πραγματικά είχε όλα όσα απαιτεί ένα λιλιπούτειο πάρκο, εκτός από το βασικότερο! Επισκέπτες. Αυτό οφείλεται στις σχέσεις που είχαν μεταξύ τους οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας.

Το Fort Mills πάρκο στην Νότια Καρολίνα

Το 1980 άνοιξε το συγκεκριμένο θέρετρο από τους Jim και Tammy Faye Bakker και επρόκειτο για ένα παραδοσιακό πάρκο με ποικίλες παροχές και υπηρεσίες για τους επισκέπτες του. Ο τυφώνας Hugo ήταν όμως αρκετός για να μειώσει σημαντικά την πολιτισμική κληρονομιά των ΗΠΑ, ενώ το μοναδικό κτίριο που επέζησε είναι το απεικονιζόμενο κάστρο.
 
Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]