Ποιος είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός του κόσμου;

aithiopia
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Δεν είναι ούτε η Ισπανία, ούτε η Νέα Ζηλανδία, αλλά ένα μέρος πιο «σκοτεινό» από εκείνα που πιθανόν έχουμε στο μυαλό μας, σύμφωνα με το European Council on Tourism and Trade.

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλοι μεσογειακοί προορισμοί που προσελκύουν ορδές τουριστών κάθε καλοκαίρι φαίνεται πως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της λίστας του European Council on Tourism and Trade. Από την άλλη, η Αιθιοπία τα κατάφερε και αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό του κόσμου. 

Η αφρικάνικη αυτή χώρα, η οποία υποφέρει από φτώχια και έχει ζήσει λιμούς, μπορεί τουλάχιστον να «καυχηθεί» ότι διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της ηπείρου, ενώ τιμήθηκε από την ένωση μη κερδοσκοπικών EU οργανισμών τουρισμού για την εξαιρετική διατήρηση των μνημείων της.

Στα highlights της χώρας βρίσκονται οι μονολιθικές εκκλησίες της Lalibela, το Εθνικό Πάρκο των βουνών Simien, το οποίο εντάσσεται και στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco φιλοξενώντας πλήθος ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, το απόκοσμο Danakil Depression, ένα γεωλογικό βύθισμα με τεράστιες θερμοκρασίες κ.ά.

www.wikipedia.com

Fasil Ghebbi

Άλλα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν είναι το Fasil Ghebbi, η κατοικία των αυτοκρατόρων της Αιθιοπίας κατά τον 16ο και 17ο αιώνα, το Harar Jugol, που θεωρείται η 4η πιο άγια πόλη του Ισλάμ και η περιοχή Konso με τους οχυρωμένους οικισμούς στα γύρω άνυδρα υψίπεδα, με 21 γενιές ανθρώπων να έχουν καταφέρει να επιζήσουν και να αναπτυχθούν σ’ αυτό το ξηρό και εχθρικό περιβάλλον.

Στην υποψηφιότητα για τη βράβευση, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας αναγνώρισε τον τουρισμό ως έναν τομέα-κλειδί για την καταπολέμηση της φτώχιας, ενώ ανάμεσα στις άλλες υποψηφιότητες συναντάμε τη Νιγηρία, την Αλγερία, το Κονγκό, την Ιορδανία και το Καζακστάν.

Θυμίζουμε ότι ο περσινός νικητής ήταν η Ζιμπάμπουε και το 2013 το Λάος.