Τα 10 εξωτικά νησιά της Ισπανίας

ibiza
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Και οι δέκα προορισμοί που θα ξεδιπλωθούν παρακάτω, είναι μαγευτικοί. Χρυσές αμμουδιές, καταγάλανα νερά, ασύλληπτα πράσινες εκτάσεις, παραλίες ήσυχες, άλλες πολυσύχναστες, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η Ισπανία έχει ορισμένα από τα πιο εξωτικά νησιά στην Ευρώπη.

Τα πιο δημοφιλή από αυτά κατανέμονται ισομερώς μεταξύ των Κανάριων νήσων και των Βαλεαρίδων. Καθένα τους έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως πεντακάθαρα και δροσερά νερά, υψηλές θερμοκρασίες και παρθένες παραλίες.

Από την αίγλη και την λάμψη της Ίμπιζα ως τα ανεμοδαρμένα ηφαίστεια της Τενερίφης, τα νησιά της Ισπανίας μπορούν να καλύψουν ευρύ φάσμα γούστων και απαιτήσεων.

Ξεκινάμε αντίστροφα...

10. La Gomera

Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα Κανάρια νησιά, από το οποίο λέγεται πως ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκίνησε τα περιπετειώδη ταξίδια του. Ένα φέρι μποτ μπορεί εύκολα να μεταφέρει τους επισκέπτες του νησιού από την Τενερίφη, αλλά επισημαίνεται πως το νησί ενδείκνυται κυρίως για τους περιπατητές. Έχει εξαίσιο κλίμα, μεγάλη ποικιλία φυτών και βοτάνων, μια αξιοζήλευτη δασική έκταση και καταρράκτες. 

9. Minorca

Ενδείκνυται για διακοπές όσων επιθυμούν να βρίσκονται μακριά από μεγάλα πλήθη και φασαρία. Έχει τις περισσότερες παραλίες από όλα τα νησιά της Ισπανίας, οπότε οι επισκέπτες του έχουν πολλές πιθανότητες να απομονωθούν ακόμα και εντελώς, αν το επιθυμήσουν. Πέρα όμως από το παρθένο σκηνικό, αξιοσημείωτα είναι και τα μνημεία που βρίσκονται εκεί και χρονολογούνται από το 1300 πΧ.

8. Formentera

Είναι ένα μικρό νησάκι νότια της Ίμπιζα, δημοφιλές για τις παρθένες και κάτασπρες παραλίες (και) γυμνιστών του. Προτείνεται για οικογένειες και όσους θέλουν να απολαύσουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης δίπλα στη φύση. Αν και σχετικά ήσυχο νησί, την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου κινδυνεύει πολλές φορές να «βουλιάξει» από την πολυκοσμία.

7. Fuerteventura

Διάσημο για τους δυνατούς ανέμους που το δέρνουν κάθε τόσο, το συγκεκριμένο νησί λατρεύεται από τους οπαδούς του kite surfing και wind surfing. Κάποιες παραλίες είναι απόλυτα οργανωμένες, την ώρα που κάποιες άλλες προσφέρονται στο κοινό εντελώς «απείραχτες» από το ανθρώπινο χέρι. 

6. Lanzarote

Το ¼ του νησιού έχει διαμορφώσει την άγρια ομορφιά του ύστερα από ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε το 1730. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει ονομαστεί «Timanfaya National Park». Στα εστιατόρια το κρέας μαγειρεύεται με ιδιαίτερες τεχνικές που εκμεταλλεύονται την υπέργεια θερμότητα. 

5. La Palma

Διαθέτει αεροδρόμιο και φέρι μποτ που εξυπηρετούν την επικοινωνία με την Τενερίφη, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαρόκο. Με τεράστιες εκτάσεις πρασίνου, αποτελεί ιδανικό μέρος για τους πεζοπόρους, με τα «μυστικά» μονοπάτια να καταλήγουν σε τοπία με ηφαιστειογενή δράση ή σε παρθένες, δασικές εκτάσεις.

4. Gran Canaria

Η περιοχή προσφέρει στους επισκέπτες αμέτρητα και ποικίλης ομορφιάς τοπία, συμπεριλαμβανομένων των μαγευτικών αμμόλοφων, των βουνών (που μάλιστα είναι ιδανικά για ποδηλασία), των μαγευτικών παραλιών κι ενός θαυμαστού βυθού. Το νησί διαθέτει σημεία ιδανικά για καταδύσεις, γήπεδα γκολφ, μαθήματα surfing, αλλά και αξιόλογα χωριά με σπηλιές για τους πεζοπόρους στο κέντρο του.

3. Majorca

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί της Ισπανίας. Με οργανωμένες παραλίες για τους λάτρεις των υδάτων και της ηλιοθεραπείας, που ξεδιπλώνονται κατά μήκος των νότιων ακτών του νησιού, με εξωτικά τοπία όμως και στην βόρεια πλευρά του. Γοητευτικές είναι και οι μικρές αποικίες στις πλαγιές των βουνών του, καθώς και τα «κρυμμένα» μοναστήρια που περιβάλλονται από θεαματικά τοπία.

2. Tenerife

Εξαιρετικός προορισμός με συναρπαστική νυχτερινή ζωή και θαυμάσια σημεία εκκίνησης για τους λάτρεις των καταδύσεων. Οι παραλίες της προσφέρουν στους οπαδούς των θαλάσσιων σπορ τη δυνατότητα να ενασχοληθούν με το surfing, το wind surfing, το jet-skiing και το παραπέντε, την ώρα που οι πλαγιές των βουνών δίνουν την ευκαιρία για οδήγηση στους βραχώδεις λόφους, ενώ ένα τελεφερίκ μπορεί να μεταφέρει τους επισκέπτες του στην υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας. 

1. Ibiza

«Welcome to Ibiza», όπως λέει και το τραγούδι... Διάσημη για τα πιο εντυπωσιακά και ξέφρενα πάρτυ παγκοσμίως και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της, η πόλη της Ίμπιζα, καθώς και το Σαν Αντόνιο αποτελούν must προορισμό όσων επιθυμούν να ξεσαλώσουν με την ψυχή τους! Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στο κοινό της η τεράστια φυσική σπηλιά, γνωστή ως Cova de Can Marca, στην οποία μπορεί να βρεθεί κανείς αν επιβιβαστεί σε βαρκούλα από το Formentera.

 

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]