Η μεγαλύτερη non-stop πτήση ετοιμάζεται να γίνει πραγματικότητα

aeroplano-emirates
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Η Emirates Airlines πρόκειται να ξεκινήσει το νέο δρομολόγιο Ντουμπάι-Πάναμα Σίτι με ένα Boeing 777-200LR και να αποτελέσει άλλον έναν υπερθετικό βαθμό για την εταιρία, ως η πιο μεγάλης διάρκειας non-stop πτήση.

Η εταιρία που βρίσκεται στο νούμερο 5 των κορυφαίων αεροπορικών εταιριών του κόσμου, σύμφωνα με τα αεροπορικά βραβεία Skytrax, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί την πιο μεγάλη προγραμματισμένη και non-stop πτήση που υπάρχει στον κόσμο. Η πτήση αυτή δεν θα είναι άλλη από την Ντουμπάι-Πάναμα Σίτι, η οποία θα εκτελείται καθημερινά από την 1η Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την Emirates, η πτήση θα διαρκεί 17 ώρες και 35 λεπτά και θα διασχίζει μια απόσταση περίπου 13.800 χιλιομέτρων, όπως αναφέρεται στο webflyer.com, ενώ φαίνεται ότι θα στερεί πλέον την πρωτιά από τη μέχρι τώρα μεγαλύτερη non stop πτήση που πραγματοποιούνταν από την Qantas Airways μεταξύ Σίδνεϊ και Ντάλας, ξεπερνώντας τη κατά 17 χιλιόμετρα.

Η αεροπορική εταιρία θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια με αεροσκάφος Boeing 777-200LR, μεταφέροντας 256 επιβάτες και μέχρι 15 τόνους φορτίο. Πέραν των επιβατών, θα μεταφέρει και διάφορα προϊόντα εισαγωγής στον Παναμά, όπως φαρμακευτικά είδη, μηχανήματα κ.ο.κ., με την άμεση αυτή σύνδεση με τη Μέση Ανατολή να δείχνει πως θα ανοίξει νέες πόρτες στη χώρα.

Η πτήση θα αναχωρεί καθημερινά από το Ντουμπάι στις 8.05 π.μ., ενώ η πτήση για την επιστροφή θα αναχωρεί από τον Παναμά στις 10.10 μ.μ. και θα φτάνει στο Ντουμπάι την επόμενη ημέρα. Καλό κουράγιο στους ταξιδιώτες!