Ξενοδοχείο προσφέρει εμπειρία "διαστήματος" με 2 χιλιάδες δολλάρια τη βραδιά

space-suite
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Θέλατε πάντα να ταξιδέψετε στο διάστημα, αλλά δεν νιώσατε ποτέ έτοιμοι να υποβληθείτε στην εκπαίδευση ενός αστροναύτη; Ιδού η ευκαιρία σας!

Σύντομα θα μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία του διαστήματος, χωρίς να αφήσετε πίσω σας τη Γη, πηγαίνοντας μόνο μέχρι της Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί, το ξενοδοχείο Grand Kameha μόλις αποκάλυψε τη διαστημική σουίτα του, η οποία διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μοιάζει με το εσωτερικό ενός διαστημικού σταθμού.

Στον εξοπλισμό της σουίτας συμπεριλαμβάνεται και ένα κρεβάτι μηδενικής βαρύτητας, κατασκευασμένο έτσι ώστε να μοιάζει πως αιωρείται, ενώ το μπάνιο είναι σχεδιασμένο να προσομοιάζει τη θέα στο διάστημα.

Η σουίτα σχεδιάστηκε από τον Γερμανό καλλιτέχνη Michael Najjar, ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια εκπαιδευόταν για ένα ταξίδι στο διάστημα με το επιβατικό διαστημικό αεροσκάφος Virgin Galactic, χρησιμοποιώντας γνώσεις της εκπαίδευσής τους στο σχεδιασμό.

www.hamehagrandzuerich.com

Όσοι ψάχνουν, πάντως ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσουν στο τέλος της ημέρας, μάλλον θα πρέπει να μείνουν μακριά, αφού ο στόχος αυτής της σουίτας δεν ήταν ποτέ να αποτελέσει μια άνετη κρεβατοκάμαρα.

Στο δωμάτιο υπάρχουν βιβλία και ταινίες σχετικά με το διάστημα, με μια αυτόματη γυναικεία φωνή, εμπνευσμένη από το “Dark Star” του Τζον Κάρπεντερ να καλωσορίζει τους επισκέπτες, ενώ υπάρχει και live stream από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και άμεση σύνδεση με τη NASA TV.

Ο καλλιτέχνης είχε το ελεύθερο να σχεδιάσει το δωμάτιο όπως ήθελε, με μοναδικό περιορισμό να διαθέτει κρεβάτι και τουαλέτα. Και η τιμή όλου αυτού του πρωτότυπου δωματίου; Σχεδόν 2 χιλιάδες δολάρια τη βραδιά, κάτι που σημαίνει ότι δεν φτάνει μόνο η περιέργεια για το πώς θα ήταν η ζωή στο διάστημα, αλλά χρειάζονται και σημαντικές αποταμιεύσεις. Μέσα στην τιμή πάντως περιλαμβάνεται και πρωινό, όπως και προσομοίωση πτήσης σε ένα Α320, υπογεγραμμένο βιβλίο με τη δουλειά του Michael Najjar και άλλες παροχές.

www.kamehagrandzuerich.com