Το νέο βίντεο της KLM για την ασφάλεια των πτήσεων πρωτοτυπεί

klm
ΤΡΙΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Οι περίφημες άσπρες-μπλε πορσελάνινες δημιουργίες Delftware ολλανδικής προέλευσης είναι αυτές που εμπνέουν το καινοτόμο και ξεχωριστό βίντεο για την ασφάλεια των πτήσεων σε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις της KLM Royal Dutch Airlines, το οποίο θα προβάλλεται από 1η Νοεμβρίου.

Φαίνεται πως καταφέρνει να εντυπωσιάσει το νέο βίντεο της KLM για την ασφάλεια των πτήσεων, αφού πρωτοτυπεί και χρησιμοποιεί περισσότερα από 1.000 πλακίδια, ειδικά σχεδιασμένα και χρωματισμένα με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια για τον συγκεκριμένο σκοπό της ασφάλειας των πτήσεων.

Με στόχο την έμφαση στη λεπτομέρεια, η ταινία εμπνέεται από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους διάσημους τεχνίτες Delft Blue, με κάθε λεπτομέρεια να είναι ζωγραφισμένη με προσοχή. Με την ίδια έμφαση στη λεπτομέρεια διεξάγει και η KLM διαδικασίες για την ασφάλεια, θέλοντας να κάνει το συσχετισμό.

Το σενάριο «μεταφράστηκε» αρχικά σε χειροποίητα Delftware σχέδια, τα οποία στη συνέχεια χρωματίστηκαν πάνω στα πλακίδια. Έπειτα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με το stop-motion animation, έγινε η εγγραφή των οδηγιών ασφαλείας της πτήσης για τους επιβάτες, πλακίδιο-πλακίδιο.

Ακριβώς όπως το νέο βίντεο για την ασφάλεια των πτήσεων, έτσι και η σειρά «Tasty Blue» στην τροφοδοσία της οικονομικής θέσης της KLM εμπνέεται από το σχεδιασμό Delftware. Τα καρότσια, τα σουπλά, τα χάρτινα κουτάκια και τα φλιτζάνια, όλα διαθέτουν λεπτομέρειες ή στοιχεία Delftware, ακολουθώντας το ίδιο concept με τις μινιατούρες των ολλανδικών σπιτιών Delftware που ξεκίνησαν να προσφέρονται τη δεκαετία του 1950 στους επιβάτες της Business Class.

Το νέο βίντεο για την ασφάλεια των πτήσεων καθώς και το «making of» είναι διαθέσιμα στη σελίδα της KLM, ενώ τόσο η ταινία όσο και τα πλακίδια Delftware που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της συμμετείχαν στην ολλανδική εβδομάδα Design στο Αϊντχόβεν από τις 17 έως τις 25 Οκτώβρη.