Πού να οργανώσετε οικονομικά ταξίδια το 2016

talin-esthonia
ΤΡΙΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το 2015 θέλει ακόμη χρόνο για να φύγει, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και το Lonely Planet «μαγείρεψε» από νωρίς τους καλύτερους προορισμούς για το 2016, που να συμφέρουν την τσέπη μας.

Κάντε τις καλύτερες επιλογές για τον επόμενό σας προορισμό μέσα στο 2016 και κρατήστε την… καλή σχέση με το πορτοφόλι σας, με τους παρακάτω προορισμούς που υπόσχονται να σας προσφέρουν θέαμα, χωρίς να αδειάσουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Όσοι ψάχνετε για πολυτέλειες, δεν θα τις βρείτε εδώ, αλλά σίγουρα θα έχετε ένα διαφορετικό και οικονομικό ταξίδι.

Εσθονία

Εκεί που οι επιρροές της ανατολικής και της Ευρώπης των σκανδιναβικών χωρών μπλέκονται αρμονικά μαζί, η Εσθονία αποτελεί την ιδανική επιλογή για να πάρετε μια δόση διαφορετικής Ευρώπης, χωρίς να ξοδέψετε όλο το μηνιάτικο. Πέραν της ακαταμάχητης πρωτεύουσας Ταλίν (φωτό), από την οποία πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε, μην παραλείψετε να βάλετε στο πρόγραμμα κι άλλα μέρη της Εσθονίας, όπως τα μικρά νησάκια στις εσθονικές ακτές, το Εθνικό Πάρκο Lahemaa, που έχει τον τίτλο του πρώτου εθνικού πάρκου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, το Tartu που διεκδικεί τον τίτλο της πνευματικής πρωτεύουσας, το Pärnu για τις παραλίες του κ.ά. Υπάρχουν Πολλά hostel και οικονομικά ξενοδοχεία για διαμονή και μπορείτε να διασκεδάσετε σε καλές τιμές.

Ανόι

Χο Τσι Μιν και Ανόι, Βιετνάμ

Το priceoftravel.com έβγαλε μια λίστα με 31 ασιατικές πόλεις με βάση τις τιμές, επιβεβαιώνοντας αυτό που πολλοί ταξιδιώτες ήξεραν εδώ και καιρό: ότι οι πόλεις του Βιετνάμ είναι ανάμεσα στις κορυφαίες για budget διακοπές. Τόσο το Χο Τσιν Μιν, όσο και το Ανόι (τρίτη και δεύτερη πόλη στη λίστα) είναι ιδανικά μέρη για τον ταξιδιώτη που θέλει να δει πολλά, χωρίς να χαλάσει πολλά. Με 18-19 ευρώ την ημέρα, ή και λιγότερα, μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει φαγητό, διαμονή και αξιοθέατα και να νιώσει σαν ντόπιος σε 2 μοναδικούς προορισμούς.

Κένυα, Ναϊρόμπι

Ανατολική Αφρική

Το ξέσπασμα του Έμπολα στη δυτική Αφρική επηρέασε αρνητικά διάφορες περιοχές της ηπείρου όσον αφορά τις κρατήσεις του 2015. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η Μαδρίτη και το Παρίσι, για παράδειγμα, βρίσκονται πιο κοντά στις επίφοβες περιοχές της δυτικής Αφρικής από την ανατολική Αφρική. Η Αφρική είναι μια τεράστια ήπειρος και θα κάνατε χάρη στον εαυτό σας –αλλά και στον τουρισμό- αν εκμεταλλευόσασταν τις προσφορές και ταξιδεύατε προς Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία και σε άλλες χώρες αυτής της πλευράς. Συν του ότι θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε θαύματα της φύσης, από γορίλλες, μέχρι πανέμορφη φύση και παραλίες.

Galicia, Ισπανία

Βορειοδυτικά της χώρας, η Galicia είναι το τελευταίο οχυρό της Ισπανίας. Μόλις περάσετε την πρωτεύουσα της περιοχής, τη Santiago de Compostela με τα μεσαιωνικά της τείχη και την παλιά πόλη, θα βρεθείτε στη βραχώδη ακτογραμμή, η οποία συναντιέται με πλήθος από όμορφα και γραφικά χωριά. Η περιοχή έχει αποκτήσει τουριστική αξία, όχι μόνο λόγω της οικονομικής της βάσης, αλλά λόγω της ποιότητας των θαλασσινών της, αλλά και των κρεατικών, τα οποία βρίσκει κανείς στα διάφορα tapas bar της. Κι αν ταξιδέψετε μακριά από τις περιόδους αιχμής, οι τιμές που σας περιμένουν θα είναι ακόμα καλύτερες.

Βοσνία Ερζεγοβίνη
Απ’ όπου κι αν επισκέπτεται κάποιος τη χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου, το σίγουρο είναι ότι θα νιώσει πως πέτυχε καλή προσφορά. Φθηνή διαμονή, γεύματα και μετακίνηση σε συνδυασμό με τις ιστορικές πόλεις Σαράγεβο και Μόσταρ (φωτό) συν οικονομικές δραστηριότητες, όπως ράφτινγκ στον ποταμό Una και σκι. Μήπως ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε τη λιγότερο γνωστή Ευρώπη;