Ψεύτικα ή αληθινά; Τα παρακάτω μέρη θα σας εκπλήξουν

deadvlei-namimpia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που μοιάζουν με αποκύημα επεξεργασίας και φαντασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Σας έχει τύχει να φτάνετε σε έναν ταξιδιωτικό προορισμό και να μην μοιάζει σε τίποτα σε αυτό που βλέπατε στις φωτογραφίες και είχατε στη φαντασία σας, απογοητεύοντάς σας; Αυτό δεν θα σας συνέβαινε ποτέ με τα παρακάτω μέρη, τα οποία μοιάζουν φανταστικά, αλλά είναι 100% αληθινά. Κι αν δεν μας πιστεύετε, δείτε μόνοι σας.

Deadvlei, Ναμίμπια
Όσοι έχουν βρεθεί ποτέ μπροστά από το απίστευτο θέαμα του δάσους στην έρημο Dead Vlei (λίμνη του θανάτου) στη Ναμίμπια, το πιθανότερο είναι να έτριβαν για αρκετά λεπτά τα μάτια τους. Το τοπίο είναι ουσιαστικά ένα νεκροταφείο δέντρων που αναπτύχθηκαν 900 χρόνια πριν, όταν στην περιοχή υπήρχε ακόμη νερό. Πλέον, όμως, κυριαρχούν οι λόφοι άμμου και τα ξεραμένα δέντρα, τα οποία έχουν παραμείνει έτσι όλα αυτά τα χρόνια. Αναρωτιέστε γιατί είναι μαύρα και όρθια και δεν αποσυντίθενται; Σε αυτό βοηθάει η υπερβολική ζέστη και το εξαιρετικά ξηρό κλίμα.

Το Μάτι της Σαχάρα, Μαυριτανία
Γνωστό και ως “Richat Structure” ή το «Μπλε Μάτι της Αφρικής», το Μάτι της Σαχάρα είναι ένα μάλλον απόκοσμο θέαμα, που έχει μπερδέψει ακόμη και τους γεωλόγους. Πρόκειται για ομόκεντρους κύκλους που φτάνουν τα 50 χιλιόμετρα διάμετρο και χαρακτηρίζονται από διάφορες αποχρώσεις του μπλε. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς δημιουργήθηκαν. Αρχικά, υπέθεταν ότι στο σημείο αυτό είχε πέσει μετεωρίτης ή ότι προκλήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου. Η επικρατέστερη θεωρία, όμως, μιλά για ένα γεωλογικό θόλο που κατέρρευσε και διαβρώθηκε και για να το δει κάποιος ολοκληρωμένο, θα πρέπει να οργανώσει ένα ταξιδάκι στο… διάστημα.

Μετρό Στοκχόλμης, Σουηδία
Το μετρό της Στοκχόλμης είναι ίσως το πιο μεγάλο σε μήκος έκθεμα τέχνης που υπάρχει, φτάνοντας τα 110 χιλιόμετρα. Μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας κι αυτό που βλέπετε σαν τερατώδη κόκκινα σύννεφα στη φωτογραφία είναι ζωγραφιά. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι το μετρό της πρωτεύουσας της Σουηδίας έχει 100 σταθμούς και κάθε ένας έχει το δικό του χαρακτηριστικό design, οπότε όπου και να κατεβείτε, σας περιμένει μια έκπληξη.

Μεγάλη Μπλε Τρύπα, Μπελίζ
Η Μπλε Τρύπα του Μπελίζ είναι πολύ χαρακτηριστική και είναι η μοναδική Μπλε Τρύπα που είναι ορατή από το διάστημα, με γυμνό μάτι. Αρχικά ήταν σπηλιά, καθώς όμως, η στάθμη του νερού ανέβαινε, πλημμύρισε, το πάνω μέρος της κατέρρευσε και παρέμεινε μια τέλεια κυκλική τρύπα. Η ανάλυση των σταλακτιτών δείχνει ότι ο σχηματισμός δημιουργήθηκε δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, ενώ σήμερα έχει ανακηρυχθεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.

Μοραβία, Τσεχία
Πιθανόν να σας θυμίζει την επιφάνεια εργασίας των παλιότερων Windows ή απλώς να σας αφήνει την αίσθηση ενός καλού ονείρου. Η Μοραβία είναι μια μεγάλη περιοχή στην Τσεχία, καταλαμβάνει το ανατολικό τμήμα της και χαρακτηρίζεται από παραδεισένιους λόφους, με το γρασίδι και το πράσινο να είναι τόσο έντονα, που ακόμη και η πραγματικότητα μοιάζει με φωτογραφία επεξεργασμένη στο photoshop. Με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά, η Μοραβία διαθέτει μια από τις ομορφότερες πράσινες εκτάσεις του κόσμου.