Αφιέρωμα στην Ελλάδα πραγματοποίησε το Travel Weekly

athina
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το Σύνταγμα, η Επίδαυρος, η Πλάκα, το Μουσείο της Ακρόπολης είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αναφέρει και φωτογραφίζει η ταξιδιωτική συντάκτρια Patricia Schultz, στο εξασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα που έκανε για το Travel Weekly.

Η Patricia Schultz έγραψε και κυκλοφόρησε το 2003 το best seller “1,000 Places to See Before You Die”, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε με την υποστήριξη της Marketing Greece, ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα, το οποίο και μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό μέσω του εβδομαδιαίου περιοδικού Travel Weekly, στου οποίου το εξώφυλλο φιγουράρει η Αθήνα.

Το αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από τα αρχαία πολιτιστικά πρότυπα της Αθήνας, μέχρι την πελοποννησιακή κουζίνα και την ηρεμία των νησιών του Αιγαίου, τα νούμερα του τουρισμού της Ελλάδας ανεβαίνουν συνεχώς.

Ξεκινάει, μάλιστα το άρθρο της αναφέροντας ότι η ταξιδιωτική περίοδος του 2015 έσπασε όλα τα ρεκόρ και ο τουρισμός της χώρας πρόκειται να απολαύσει μια εξίσου υγιή σεζόν και το 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό παγκοσμίως, με τους Βρετανούς τουρίστες να ξεπερνούν τους Γερμανούς, βάζοντας ένα τέλος στη... δεκάχρονη κυριαρχία των Γερμανών. Αυξημένη ήταν η κίνηση και από Γάλλους τουρίστες, αντισταθμίζοντας τη μείωση των Ρώσων επισκεπτών, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και οι τουρίστες εξ Αμερικής και συγκεκριμένα Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος τόσο για τα μουσεία της Αθήνας, όσο και για την street art, προβάλλοντας τόσο το παλιό, όσο και το σύγχρονο, ενώ τη συντάκτρια ενθουσιάζει και η ελληνική γαστρονομία, η οποία πιστεύει ότι αδικείται.

Εκτός από την Αθήνα, η Patricia Schultz ταξιδεύει και στο Ναύπλιο, την Επίδαυρο, το Πόρτο Χέλι, την Πάτμο κ.ά, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι η χώρα της αιώνιας ιστορίας, ομορφιάς και φιλοξενίας, με ανθρώπους που ξέρουν να αδράξουν την μέρα ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες.