Η Emirates αποκάλυψε το A380 που σπάει τα ρεκόρ σε θέσεις

emirates
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η μεγαλύτερη αεροπορική του κόσμου αύξησε τον αριθμό των καθισμάτων, διαθέτοντας τα περισσότερα μέχρι σήμερα.

Η Emirates αποκάλυψε πρόσφατα το νέο Airbus 380 το οποίο διαθέτει 615 καθίσματα. Για όσους κρατούν το… σκορ, πρόκειται για τα περισσότερα καθίσματα που υπάρχουν, καθώς μέχρι στιγμής τα A380 της Air France είναι αυτά με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, σε λειτουργία, με 538 θέσεις.

Κι αν το καλοσκεφτείτε, το να πετούν 615 άνθρωποι είναι σαν να βρίσκεται ένα ολόκληρο μικρό χωριό στον αέρα, ενώ τα A380 , για όσους δεν γνωρίζουν, είναι κάτι σαν πετούμενα κτίρια, με 4 μηχανές και 2 ορόφους καθισμάτων.

Το νέο A380 με τις 615 θέσεις αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις ανάμεσα σε Ντουμπάι και Κοπεγχάγη αυτό το μήνα, ενώ θα εξυπηρετεί και την Μπανγκόκ.

Το αρνητικό σε όλη αυτή την υπόθεση, βέβαια, είναι ότι για να κερδίσουν χώρο για τα έξτρα καθίσματα, έχασαν το ευρύχωρο τμήμα της πρώτης θέσης και τις θρυλικές εγκαταστάσεις για ντους. Αποτέλεσμα; 58 θέσεις business και 557 στην οικονομική θέση, με συνολικά 18 τουαλέτες (από 15).

Κι όσο κι αν δεν το πιστεύετε, οι 615 επιβάτες σε ένα A380 δεν αποτελούν τον μέγιστο αριθμό, καθώς φαίνεται ότι μπορούν να χωρέσουν ακόμα περισσότεροι.