Πρωτοχρονιά σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

protoxronia
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι οικογενειακή γιορτή, η Πρωτοχρονιά, όμως, σημαίνει παρέα, διασκέδαση μέχρι πρωίας, πάρτι και κέφι. Στις παρακάτω πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα έχετε όλα τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να συνδυάσετε νυχτερινή ζωή, πρωτοχρονιάτικη διάθεση, αλλά και αλλαγή περιβάλλοντος, σε ένα ταξίδι που θα σας ανοίξει την πόρτα για το 2018 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Πάρτε την παρέα σας και βάλτε μπρος για μια από τις παρακάτω υπέροχες πόλεις της Ελλάδας.

Πάτρα, για κοντινή απόδραση
Σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μόλις 218 χιλιόμετρα και 2,5 ώρες μακριά, η Πάτρα έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι ξέρει να διασκεδάζει. Κάντε πρωτοχρονιάτικα ψώνια στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Ρήγα Φεραίου, στη Μαιζώνος και την Κορίνθου και το βράδυ σας περιμένει έντονη νυχτερινή ζωή για μετά την αλλαγή του χρόνου, στο κέντρο. Ο πεζόδρομος Αγίου Νικολάου, η πλατεία Γεωργίου, η οδός Γεροκωστοπούλου και η πλατεία Ψηλά Αλώνια σφύζουν από ζωή και σίγουρα θα σας κρατήσουν μέχρι το πρωί. Για καφέ και φαγητό με θέα τη θάλασσα κατευθυνθείτε προς τη μαρίνα και για αμέτρητα μεζεδοπωλεία και εστιατόρια στην Τριών Ναυάρχων. Κι αφού θα φτάσετε ως την πρωταγωνίστρια της Πελοποννήσου, οργανώστε μια επίσκεψη στο Κάστρο της Πάτρας σε ένα χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού και περάστε από το Ρωμαϊκό Ωδείο και το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο στον ελεύθερό σας χρόνο.

Θεσσαλονίκη, για έντονη νυχτερινή ζωή
Η στολισμένη συμπρωτεύουσα υπόσχεται να μην σας αφήσει ούτε στιγμή σε ησυχία, από τη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας εκεί, μέχρι να φύγετε. Ατελείωτο shopping σας περιμένει με αφετηρία τη λεωφόρο Τσιμισκή στην καρδιά της πόλης, όπου θα βρείτε εμπορικά κέντρα, μπουτίκ, μαγαζιά με ρούχα και αξεσουάρ, βιβλιοπωλεία, καφετέριες και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Παράλληλα στην Τσιμισκή, μπορείτε να συνεχίσετε τα ψώνια σας στη Μητροπόλεως, αλλά και στην Ερμού, την Προξένου Κορομηλά και την Αγίας Σοφίας. Το βράδυ, στην ιστορική περιοχή «Λαδάδικα» θα βρείτε bar, εστιατόρια και ταβέρνες σε ένα περιβάλλον με ιστορικά και νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια. Η νυχτερινή ζωή της πόλης συγκεντρώνεται στο κέντρο της, στην Αριστοτέλους, τη λεωφόρο Νίκης, τον πεζόδρομο Νικηφόρου Φωκά κ.λπ. Στην περιοχή των Παλιών Σφαγείων, λίγο πιο έξω από το κέντρο, θα κινηθείτε για clubbing και μπουζούκια με… άγριες διαθέσεις.

Λάρισα, για καφέ και χαλάρωση
Η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, μπορεί να θεωρείται η πόλη του καφέ, αυτό, όμως, σημαίνει ότι είναι και η πόλη που βρίσκεται υπό την επήρεια της καφεΐνης και δεν κοιμάται ποτέ –ό,τι πρέπει, δηλαδή, για πρωτοχρονιάτικες… κραιπάλες. Πώς να κοιμηθεί άλλωστε, με τόσες επιλογές; Στο πεζοδρομημένο κέντρο της μπορείτε να τριγυρίσετε τόσο για ψώνια, όσο και για διασκέδαση, αφού εκεί θα βρείτε καφετέριες, bar και εστιατόρια κάθε γούστου. Οι φίλοι του ποδηλάτου θα βρουν τον παράδεισό τους και θα μπορέσουν να αποχαιρετήσουν το 2017 με μερικές πεταλιές ακόμα, ενώ στη Λάρισα γενικότερα έχετε πολλά να δείτε, όπως το Ά Αρχαίο Θέατρο στις παρυφές του Λόφου του Φρουρίου, το πάρκο του Αλκαζάρ, το Μπεζεστένι που αποτελεί μια μεγάλη σκεπαστή αγορά που χτίστηκε από τους Οθωμανούς στα τέλη του 15ου με αρχές του 16ου αιώνα και πολλά άλλα.

www.wikipedia.com
Βόλος, για διασκέδαση και εκδρομές
Ο Βόλος μπορεί να αποτελέσει ιδανική πρόταση γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν και νυχτερινή ζωή, αλλά και εκδρομή στη φύση, με το Πήλιο και τα πανέμορφα χωριά του να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας απέχει 3 ώρες και κάτι από την Αθήνα και 2 ώρες από Θεσσαλονίκη και παρ’ όλο που είναι μια πόλη αρκετά μικρότερη από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πάτρα, δεν στερείται επιλογών. Ως φοιτητούπολη ξέρει από διασκέδαση, όπως ξέρει και από τσίπουρο. Η επίσκεψη στα τσιπουράδικα της Νέας Ιωνίας και στην παραλία του Βόλου επιβάλλεται, ενώ για νυχτοπερπατήματα παντός είδους, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα βρείτε αρκετά μέρη για ποτό. Τα μεγάλα club και τα μπουζούκια φυσικά δεν λείπουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Καλαμάτα, για αέρα επαρχίας
Στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο η Καλαμάτα στέκει αγέρωχη κι έχει κερδίσει παγκόσμια φήμη χάρη στο λάδι της. Το λάδι, όμως, δεν είναι το μοναδικό της ατού, αφού ξέρει και από διασκέδαση και μάλιστα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Η παλιά πόλη θα σας δώσει την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα στενά της σοκάκια και να νιώσετε λίγο εκτός αστικού περιβάλλοντος, ενώ εκεί θα βρείτε και πλήθος καφέ και μπαρ για τις εξόδους σας, πρωτοχρονιάτικες και μη. Ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου αποτελεί σημείο συνάντησης όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ μέσα στην πόλη θα βρείτε και μεγαλύτερα club για ολονύχτιες καταστάσεις. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της θα βρείτε το κάστρο της, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, την πλατεία Υπαπαντής που είναι η πρώτη περιοχή εκτός κάστρου που κατοικήθηκε και άλλα όμορφα σημεία.