Ποια είναι η χειρότερη μέρα για να αγοράσετε τα αεροπορικά σας;

eisitiria-diabatirio-taksidi
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας που αν αγοράσετε τα εισιτήριά σας τότε, θα σας κοστίσουν ακριβά…

Ετοιμάζεστε να κλείσετε εισιτήρια για το επόμενό σας ταξίδι; Αποφύγετε την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με παγκόσμια ανάλυση στις τιμές των εισιτηρίων, τα εισιτήρια που αγοράζονται αυτή την ημέρα είναι 13% πιο ακριβά από αυτά της Κυριακής.

Ο λόγος αυτής της διαφοράς πιστεύεται πως είναι το ότι αυτοί που κάνουν διακοπές, είναι να κλείνουν τα ταξίδια τους με έκπτωση τα σαββατοκύριακα, ενώ αυτοί που πετούν για επαγγελματικούς λόγους, συνηθίζουν να κλείνουν εισιτήρια προς το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας.

Η Airlines Reporting Corporation ανέφερε στη Wall Street Journal ότι όσοι ετοιμάζουν να «πετάξουν» εντός Ευρώπης, καλό θα είναι να κλείσουν τα εισιτήριά τους 140 ημέρες πριν, αν θέλουν να κλείσουν το φθηνότερο εισιτήριο, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει και κίνδυνος να αγοράσει κάποιος το εισιτήριό του πολύ νωρίς. Οι αεροπορικές εταιρίες δεν ξεκινούν να διαχειρίζονται τις τιμές των εισιτηρίων πριν από τους 5 ή 6 μήνες στα διεθνή ταξίδια, που σημαίνει ότι αν αγοράσετε πριν από αυτό το διάστημα, μάλλον θα πετύχετε αυξημένη τιμή.