Η Ρωσία ψήφισε Ελλάδα τη χρονιά που πέρασε

diabatiria-rosia-taksidi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι Ρώσοι είπαν «ναι» (ή «ντα») στην Ελλάδα για το 2015, αφού η χώρα μας βρέθηκε ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών που προέρχονται από το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη.

Μπορεί η Ισπανία να «έκλεψε» τις καρδιές των Ρώσων ταξιδιωτών, κατακτώντας την πρώτη θέση στους αγαπημένους τους προορισμούς, και η Ελλάδα, όμως, κατάφερε να «τρυπώσει» στην πεντάδα, αφού μεγάλο ρεύμα από τη Ρωσία κατέφτασε μέσα στο 2015 στη χώρα μας.

Οι ειδικοί της Trispa, ενός online ταξιδιωτικού πρακτορείου, που συγκέντρωσαν τους δημοφιλείς, για τους Ρώσους, ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως αναφέρει το Lenta.ru, αναφέρουν ότι μετά την Ισπανία, στη 2η θέση βρίσκεται η Γερμανία, ενώ ακολουθεί η Τσεχία. Η Ελλάδα και η Βουλγαρία ολοκληρώνουν την πεντάδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δημοτικότητα των χωρών αυτών οφείλεται κυρίως στο ευνοϊκό κλίμα τους, κάτι που προσελκύει τους μαθημένους στο κρύο Ρώσους, στα θαλάσσια σύνορά τους και στα ενδιαφέροντα προγράμματα εκδρομών που διαθέτουν.

Κάτι ακόμη που προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι οι τουριστικές επισκέψεις των Ρώσων στην Ουκρανία, την Αυστρία, το Ισραήλ και την Τουρκία μειώθηκαν σε σχέση με το 2014 και στην αναζήτηση νέων προορισμών, δημιουργήθηκε η νέα πεντάδα.

Περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσοι που μέχρι τώρα προτιμούσαν την Τουρκία για ταξίδια, θα προτιμήσουν τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ 2 εκατομμύρια Ρώσοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό.