Πώς κινούνται οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Ευρώπη αυτό το μήνα

londino
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ποιες πόλεις αύξησαν και ποιες μείωσαν τις τιμές τους σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο, αλλά και συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα της Trivago.

Συγκρίνοντας τις ξενοδοχειακές τιμές με τον Ιανουάριο του 2015, η trivago διαπίστωσε ότι αρκετές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης μείωσαν τις τιμές τους. Συγκεκριμένα, το Μονακό, το Παρίσι, η Βιέννη, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη σημείωσαν μικρές μειώσεις (με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στην Κωνσταντινούπολη (από 93 στα 79 ευρώ), ενώ το Λονδίνο, η Στοκχόλμη, η Βενετία, το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη και η Αθήνα σημείωσαν μικρή αύξηση, με την Αθήνα να ανεβάζει τις τιμές της από 74 σε 82 ευρώ.

Σε σύγκριση πάντως με τον Δεκέμβριο του 2015, η Αθήνα παραμένει σταθερή, όπως επίσης η Βουδαπέστη και η Σόφια, ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρούνται στη Δρέσδη (25,5%), στο Μάντσεστερ (22%), στο Λονδίνο (19,5%), στην Πράγα (18,3%) και στη Βιέννη (17,6%). Η πιο ακριβή πόλη για το μήνα αυτό παραμένει το Μονακό, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 252 ευρώ, αποτελώντας και μία από τις λίγες πόλεις που εμφάνισαν αύξηση, αφού τον προηγούμενο μήνα η αντίστοιχη τιμή ήταν στα 239 ευρώ.

Σε εγχώριο επίπεδο, σημειώνονται αυξήσεις στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς, με τη μέση τιμή των ξενοδοχείων της Ελλάδας να διαμορφώνεται στα 90 ευρώ για τον Ιανουάριο, δηλαδή 5% πάνω από τον περασμένο μήνα και 14% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, oι περισσότερες πόλεις φαίνεται να έχουν αυξήσει τις ξενοδοχειακές τιμές τους σε σχέση με πέρσι, με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, το Καρπενήσι, την Ξάνθη, το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, να είναι ανάμεσα στις πόλεις που αύξησαν τις τιμές τους. Στον Βόλο, μάλιστα, παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, αφού από τα 73 ευρώ η μέση τιμή έφτασε στα 98 ευρώ, με μεταβολή 34,2%. Εξαίρεση αποτελούν η Αράχωβα, το Ναύπλιο, η Καστοριά και η Καβάλα που σημείωσαν μειώσεις σε σχέση με πέρσι.

Συγκριτικά, πάντως, με τον Δεκέμβριο, η Αθήνα και τα Γιάννενα παρέμειναν σταθερές στις τιμές τους, η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη και η Πάτρα σημείωσαν μείωση και οι υπόλοιπες πόλεις αύξηση.

Πληροφορίες: http://checkin.trivago.gr/390-thpi-times-ianouarios/