Η χερσόνησος του Άθω ενθουσιάζει τους Ολλανδούς

xalkidiki-xersonisos-tou-atho
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η ακτογραμμή της χερσονήσου, οι ευκαιρίες για πεζοπορία, τα κρυστάλλινα νερά και ο ελληνικός ήλιος φαίνεται πως εντυπωσιάζουν τους Ολλανδούς, οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική και συγκεκριμένα τη χερσόνησο του Άθω.

Η Χαλκιδική δεν σταματά να δημιουργεί τουριστικό κύμα προς τα μέρη της κάθε χρόνο, με χιλιάδες τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό να συρρέουν στα… πόδια της. Κι ενώ η Κασσάνδρα και η Σιθωνία συνηθίζουν να κλέβουν την παράσταση, η χερσόνησος του Άθω φαίνεται πως εντυπωσίασε το ολλανδικό κοινό, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Vakantiebeurs της Ουτρέχτης, που πραγματοποιήθηκε 12-17 Ιανουαρίου.

Στην έκθεση συμμετείχε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, προκειμένου να συστήσει στον κόσμο τη χερσόνησο του Άθω ως καλοκαιρινό προορισμό και μάλλον δεν δυσκολεύτηκε, αφού περισσότεροι από 800 Ολλανδοί επισκέφθηκαν το περίπτερο σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, για να ενημερωθούν.

Οι πολιτιστικές διαδρομές, οι θαλάσσιες δραστηριότητες και οι τοπικές καλοκαιρινές και θαλασσινές περιηγήσεις κίνησαν το ενδιαφέρον του ολλανδικού κοινού, με πολλούς από τους ενδιαφερόμενους να αποφασίζουν και να κλείνουν άμεσα τον επόμενο προορισμό τους για εκεί, μέσω του http://mountathosarea.org/booking/.

www.wikipedia.org

Πέραν αυτού, όμως, το Mount Athos Area Kouzina 2016 έδειξε τι θα πει γεύσεις αγιορείτικης θάλασσας και μικρασιατική κουζίνα, στο πλαίσιο της έκθεσης, με ένα ελληνικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με στόχο την προώθηση της θεματικής ενότητας με τίτλο «Η Κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων». Και κάπως έτσι, η καρδιά του Άμστερνταμ γέμισε με μικρασιατικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα, όπως μαρμελάδες, τσίπουρο, μύδια κ.λπ. ενώ οι εκπρόσωποι του Τύπου και των τουριστικών γραφείων ενημερώθηκαν για τον προορισμό, την προοπτική και τις τουριστικές του δυνατότητες.

Η προώθηση δεν σταματά εδώ, αφού θα συνεχιστεί και την άνοιξη, με εκπροσώπους ολλανδικών τουριστικών γραφείων και Τύπου να καταφτάνουν στη Χαλκιδική για να γνωρίσουν τουριστικές διαδρομές και γαστρονομικές εμπειρίες.