Πέντε αποδράσεις του Σαββατοκύριακου για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο

araxoba
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αν και το ρομάντζο δεν το δημιουργεί το μέρος, αλλά οι άνθρωποι, θα συμφωνήσουμε ότι κάποια μέρη είναι πιο ερωτικά από άλλα, πλασμένα γι’ αυτούς που ψάχνουν με κάθε τρόπο να απογειώσουν τον έρωτά τους.

Αφήστε στην άκρη τα «εγώ γιορτάζω τον έρωτα κάθε μέρα» και αξιοποιήστε τη δικαιολογία για απόδραση που σας έδωσε ο Άγιος Βαλεντίνος, για να ζήσετε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο με το ταίρι σας. Κι ας μην πιστεύετε στις καρδούλες και τα σοκολατάκια. Αρκεί να πιστεύετε στα ταξίδια.

Αράχωβα
Ξεκινάμε από τα κοντινά, γι’ αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν χρόνο στις μετακινήσεις, με την Αράχωβα να είναι πρώτη στη λίστα επιλογών. Σε απόσταση 162 χιλιομέτρων από την Αθήνα, η Αράχωβα θα σας πάει αμέσως σε ένα εντελώς διαφορετικό, χειμωνιάτικο τοπίο, εκεί που το «κρύο, καιρός για δύο» θριαμβεύει, αλλά και που υπάρχουν επιλογές για τους πιο κοσμοπολίτες, αυτούς που θέλουν κόσμο γύρω τους και αναζητούν να βρίσκονται στην καρδιά των πραγμάτων. Στην Αράχωβα θα βρείτε γουστόζικους παραδοσιακούς ξενώνες, πεκτρόκτιστα σπιτάκια με καμινάδες, πλακόστρωτα δρομάκια και μαγαζιά για κάθε γούστο, όλα πλασμένα για να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Κι αν θέλετε να απομονωθείτε από τον κόσμο, κάντε μια βόλτα στα γραφικά στενάκια προς τον Άγιο Γεώργιο, μακριά από τα πλήθη της πλατείας.

Ναύπλιο
Εκτός του ότι έχει βρεθεί ανάμεσα στις best value for money πόλεις, το Ναύπλιο είναι σταθερή αξία για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, πόσο μάλλον όταν αυτό περιλαμβάνει και ρομαντικές διαθέσεις. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αφενός απέχει 137 χιλιόμετρα από την Αθήνα, δηλαδή ούτε 2 ώρες. Αφετέρου, το Ναύπλιο αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Πελοποννήσου, όπου η βενετσιάνικη φινέτσα, τα γραφικά σοκάκια, τα ναυπλιώτικα κάστρα, η θάλασσα και η νεοκλασική αρχοντιά δεν γίνεται να μην αποτελέσουν το ιδανικό σκηνικό για να ζήσετε τον έρωτά σας. Αγναντέψτε τη θέα από το Παλαμήδι και την Ακροναυπλιά και περπατήστε κατά μήκος της θάλασσας, μέχρι να σας ανοίξει η όρεξη και να χαθείτε στα παραδοσιακά ταβερνεία, καθώς ως γνωστόν, ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Ύδρα
Νησιώτικος προορισμός για τους αντισυμβατικούς, που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι για να ξαναδούν νησί και δεν εξισώνουν τις χειμερινές αποδράσεις μόνο με ορεινά χωριά. Στην Ύδρα εν μέσω χειμώνα, θα νιώσετε ότι στον κόσμο υπάρχετε μόνο εσείς, το ταίρι σας και η θάλασσα, ενώ θα περιπλανηθείτε στα σοκάκια και τις γραφικές γωνιές του νησιού, χωρίς τη φασαρία του πλήθους που κατακλύζει το νησί το καλοκαίρι. Μείνετε σε παλιά αρχοντικά, περπατήστε στο λιμάνι και… κυνηγηθείτε γύρω από τις κολόνες άφοβα. Το πολύ-πολύ να σας δουν τα άλλα ζευγάρια που θα έχουν καταφτάσει στο νησί με τον ίδιο σκοπό.

Μονεμβασιά
Σαββατοκύριακο κλεισμένοι σε μια καστροπολιτεία της ανατολικής Πελοποννήσου, στο νομό Λακωνίας, 320 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, θα μπορούσε να αποτελέσει και σενάριο αισθηματικής κομεντί. Στη διάθεσή σας θα έχετε 48 ώρες για να ανεβοκατεβείτε τα πέτρινα σκαλιά, να τριγυρίσετε στα σοκάκια, να εξερευνήσετε τα παραμυθένια σπίτια, τις καμάρες και τις εκκλησίες, να βολτάρετε στην Άνω Πόλη, απολαμβάνοντας τη θέα στο ψηλότερο σημείο της και στη συνέχεια να γευτείτε αυθεντικές τοπικές γεύσεις και λακωνικές συνταγές με κόκορες, θαλασσινά κ.λπ., πριν κλειστείτε και πάλι σε κάποιον από τους ρομαντικούς, παραδοσιακούς ξενώνες της.

Λίμνη Πλαστήρα
Σκεφτείτε να ξυπνάτε για πρωινό σε κάποιο από τα γραφικά χωριά της περιοχής (θα σας συστήναμε το Νεοχώρι), να ανοίγετε το παράθυρό σας και να έχετε θέα στη λίμνη, με το τζάκι αναμμένο και το πρωινό να σας περιμένει. Στο παραμυθένιο τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα, θα νιώσετε εκτός πραγματικότητας, ακόμη κι αν βρέχει, έχει κρύο και ομίχλη. Στη χειρότερη, θα τη βγάλετε όλη την ημέρα σε κάποιο από τα πανέμορφα δωμάτια με θέα τη λίμνη, τζάκι και τζακούζι, σε τιμές που μπορεί να αντέξει η τσέπη σας για ένα σαββατοκύριακο. Στην καλύτερη, θα τριγυρίσετε στη φύση, θα ανακαλύψετε χωριά, όπως η Κερασιά, τα Καλύβια, το Κρυονέρι κ.λπ., θα δείτε το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, θα κάνετε το γύρο της λίμνης και θα νιώσετε για τα καλά ότι βρίσκεστε μακριά από όλους και όλα.