Ταξίδι σε... οσκαρικές τοποθεσίες

namibia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η 88η τελετή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και οι φετινές υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας μας ταξιδεύουν σε εντυπωσιακά ξεχωριστές τοποθεσίες, από τη Νέα Ορλεάνη μέχρι την Ιορδανία. Ας κερδίσει η καλύτερη!

Ναμίμπια

Και το Όσκαρ πάει στο… Mad Max: Fury Road

Η δυστοπική περιπέτεια του Τζορτζ Μίλερ γυρίστηκε μερικώς στη Ναμίμπια, ενώ κάποιες σκηνές γυρίστηκαν και στην Αυστραλία. Η Ναμίμπια, όμως, είναι μια χώρα που φιλοξενεί ένα τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα της Αφρικής, το Etosha, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν υπέροχες εμπειρίες και να γνωρίσουν πλήθος ζώων όπως ζέβρες, ελέφαντες (μερικούς από τους μεγαλύτερους της Αφρικής), μαύρους ρινόκερους, ακόμη και λεοπαρδάλεις. Για κάτι πολύ διαφορετικό, όμως, αξίζει μια βόλτα στην αφιλόξενη Ακτή των Σκελετών, γνωστή και ως «Πύλη της Κολάσεως» από Πορτογάλους ναυτικούς του Μεσαίωνα. Εκεί θα δει κανείς αμέτρητα ναυάγια, μυστηριώδεις παραλίες και εικόνες που θα στριφογυρνούν στο μυαλό για αρκετά βραδιά…

Νέα Ορλεάνη, Η.Π.Α

Και το Όσκαρ πάει στο... Μεγάλο Σορτάρισμα

Η δραματική κομεντί του Άνταμ ΜακΚέι γυρίστηκε μερικώς στην πρωτεύουσα της τζαζ, τη Νέα Ορλεάνη. Οι φίλοι της μουσικής και του φαγητού δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερωτευτούν την πόλη αυτή, όταν θα έχουν την ευκαιρία να την ανακαλύψουν, αφού εκεί θα μπορέσουν να «γαργαλήσουν» όλες τους τις αισθήσεις, τόσο με μελωδίες, όσο και με γεύσεις. Για τα περίφημα γλυκάκια beignets –τετράγωνα κομμάτια ψημένης ζύμης με ζάχαρη άχνη- φημίζεται η γαλλική συνοικία και το διάσημο Café Du Monde, ενώ για μουσική, το Spotted Cat στη συνοικία Faubourg Marigny αποτελεί μια δυνατή επιλογή. Η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη είναι είτε ο Φεβρουάριος, με τους εορτασμούς για τη «Λιπαρή Τρίτη» (Mardi Gras), είτε ο Απρίλιος, όταν το πραγματοποιείται το Jazz Festival.

Βερολίνο, Γερμανία

Και το Όσκαρ πάει στη… Γέφυρα των Κατασκόπων

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ψυχρός Πόλεμος, Βερολίνο, Τομ Χανκς, κλασικό Χόλιγουντ είναι μερικά μόνο από τα συστατικά του κατασκοπικού αυτού θρίλερ που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η γέφυρα στην οποία αναφέρεται ο τίτλος, είναι η γέφυρα Glienicke, που ενώνει το Βερολίνο με το Πότσνταμ, ενώ για να μπείτε στο πνεύμα, επισκεφτείτε το σημείο έλεγχου Τσάρλι (Chechpoint Charlie), το σύνορο Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου, που έμεινε στην ιστορία ως η «Πύλη του Ελευθέρου Κόσμου». Στο γειτονικό μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε όλη την ιστορία του Τείχους και των ανθρώπων που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να το περάσουν και μετά για να χαλαρώσετε, σας περιμένει αυθεντικό βερολινέζικο περιβάλλον, καλό φαγητό και μπίρα στο Zur Gerichtslaube, το οποίο έχει ρίζες πίσω στο 1270.

commons.wikimedia.org
Enniscorthy, Ιρλανδία

Και το Όσκαρ πάει στο… Brooklyn

Η νεαρή ηρωίδα του Brooklyn χαράσσει ένα δύσκολο, αλλά γεμάτο ρομαντισμό μονοπάτι, από το Wexford της Ιρλανδίας, μέχρι το Μπρούκλιν της Αμερικής. Αν θα θέλατε να ακολουθήσετε κι εσείς τα βήματά της, επισκεφτείτε το Enniscorthy και ανακαλύψτε τα ίχνη της, πριν κάνει το ταξίδι που της άλλαξε τη ζωή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Περάστε οπωσδήποτε από το Waterford Crystal factory για να δείτε τις πανέμορφες κρυστάλλινες δημιουργίες των ντόπιων, με ρίζες από τον 18ο αιώνα και φυσικά μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο διάσημο κάστρο Enniscorthy του 13ου αιώνα, το οποίο φιλοξενούσε κάποτε νορμανδούς ιππότες, άγγλους στρατιώτες, ιρλανδούς επαναστάτες και φυλακισμένους.

Ιορδανία

Και το Όσκαρ πάει στη… Διάσωση

Στην επιστημομικής φαντασίας περιπέτεια του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Ματ Ντέιμον παίζει έναν βοτανολόγο που έχει εγκαταλειφθεί μόνος κι έρημος (κυριολεκτικά) στον Άρη. Αν θα σας άρεσε η ιδέα να επισκεπτόσασταν το τοπίο της ταινίας χωρίς να αλλάζατε πλανήτη, η Ιορδανία είναι το μέρος σας, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, εκτός κάποιων σκηνών στη Βουδαπέστη, γυρίστηκε εκεί. Στην Ιορδανία σας περιμένει και η αρχαία, λαξευμένη μέσα στο βράχο πόλη, Πέτρα, η οποία εύκολα θα σας παρασύρει σαν να βρίσκεστε σε άλλο πλανήτη. Αποτελεί, μάλιστα, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, μετρώντας χιλιάδες χρόνια ύπαρξης –αν και η πόλη ανακαλύφθηκε από τον δυτικό κόσμο το 1812 από τον εξερευνητή Johann Ludwig Burckhardt. Αν βρεθείτε εκεί, ίσως θυμηθείτε και μια άλλη ταινία, «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία Σταυροφορία», όπου το Θησαυροφυλάκιο (Al Khazneh) ήταν το τελευταίο μέρος όπου βρισκόταν το Άγιο Δισκοπότηρο.

Βοστόνη, Η.Π.Α.

Και το Όσκαρ πάει στο… Spotlight

Το Spotlight του Τομ ΜακΚάρθι πραγματεύεται μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας "Boston Globe" για τα σεξουαλικά εγκλήματα των ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας το 2001. Η ιστορία «ταράζει» την πόλη, από το Back Bay ως το Southie και από το Brookline ως το Jamaica Plain. Όποιος θέλει να εξερευνήσει τη μακρινή Βοστόνη, στα “must” πρέπει να έχει οπωσδήποτε το Fenway Park για ένα παιχνίδι των Red Sox και το ιστορικό μονοπάτι 4 χιλιομέτρων, Freedom Trail, το οποίο οδηγεί τον επισκέπτη σε σημαντικά αξιοθέατα της Αμερικανικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένου και του σπιτιού του Paul Revere, ο οποίος μέσα στη νύχτα ειδοποίησε για την άφιξη του βρετανικού στρατού. Αν αγαπάτε τον καφέ, στη Βοστόνη θα τον λατρέψετε, καθώς οι κάτοικοί της τον προτιμούν από το τσάι και θα έχετε πολλές ευκαιρίες και στέκια για να τον απολαύσετε.

Τορόντο, Καναδάς

Και το Όσκαρ πάει στο… Δωμάτιο

Το βασανιστικό δράμα του Λένι Άμπραχαμσον αποτελεί μια ωδή στη μητρική αγάπη, με την ιστορία του να εκτυλίσσεται στο Τορόντο, μια δυναμική πόλη που εκτείνεται κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της Λίμνης Οντάριο. Στο Τορόντο, αξίζει να περάσει κάποιος από την παλιά Αγορά St. Lawrence, όπου θα βρει πωλητές με τρόφιμα, λουλούδια και διάφορα αντικείμενα, σε μια αίθουσα από το 1850. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ιδιαίτερο μπέικον peameal σε ψωμάκι, όπως και τα bagels του Μόντρεαλ, που θα σας ξετρελάνουν.

Ushuaia, Αργεντινή

Και το Όσκαρ πάει στην… Επιστροφή

Μπορεί η νέα περιπέτεια του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιαρίτου με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να εκτυλίσσεται στη Μοντάνα και τη Νότια Ντακότα του 19ου αιώνα, αλλά γυρίστηκε κυρίως στην Αλμπέρτα και τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, όπως και στα άγρια τοπία της νότιας Αργεντινής. Όποιος ψάχνει για περιπέτεια, όπως και για διάφορα διάσημα σημεία γυρισμάτων, θα τα βρει στη Γη του Πυρός (Tierra del Fuego), αρχιπέλαγος με σύμπλεγμα νήσων, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής. Μετά από μια στάση στην Ushuaia, την πιο νότια πόλη του κόσμου, μπορεί να εξερευνήσει το αρχιπέλαγος, διασχίζοντας τα 240 χιλιόμετρα του καναλιού Beagle, που ονομάστηκε έτσι από το πλοίο του Κάρολου Δαρβίνου. Υπάρχουν επίσης ξεναγήσεις με σκάφη που επιτρέπουν στους επισκέπτες να περάσουν από αποικίες θαλάσσιων λιονταριών πιγκουίνων, κορμοράνων κ.ά με ασφάλεια. Σίγουρα δεν θα ζήσετε κάποιο κινηματογραφικό δράμα επιβίωσης, αλλά το περιβάλλον και οι τοποθεσίες, μάλλον θα σας ανταμείψουν.

Πηγή: skyscanner.com