Νέα πεζοπορική εφαρμογή για τα μονοπάτια της Σίφνου

sifnos
ΤΡΙΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Όσοι αγαπούν την πεζοπορία και πιο συγκεκριμένα, την πεζοπορία στη Σίφνο, έχουν πλέον ένα νέο, ψηφιακό οδηγό στην υπηρεσία τους.

Κάθε πεζοπόρος χρειάζεται και τον οδηγό του και η Σίφνος, πλέον σας εξασφαλίζει ένα μόνιμο οδηγό, μέσα από την εφαρμογή topoGuide SifnosTrails, η οποία θα παρέχει πληροφορίες στους πεζοπόρους για τα μονοπάτια της Σίφνου, τα οποία ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 3 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά), περιλαμβάνει 19 πεζοπορικές διαδρομές και παρέχει σημεία ενδιαφέροντος, φωτογραφίες, αναλυτικούς χάρτες και περιγραφές που έχουν να κάνουν με την ιστορία και τη φύση της διαδρομής. Έτσι δεν θα βρεθείτε ποτέ μπροστά από κάποιο μνημείο που να μην γνωρίζετε τι είναι.

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι η εφαρμογή δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει, ενώ η Σίφνος φαίνεται πως είναι το πρώτο ελληνικό νησί με τέτοιου είδους εφαρμογή για τα πεζοπορικά μονοπάτια της.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από την AnaDigit, ενώ η Paths of Greece είναι αυτή που παρείχε τα κείμενα, τις φωτογραφίες κ.ο.κ. Προς το παρόν, μπορείτε να την κατεβάσετε μόνο από συσκευές με android λειτουργικό, από το Google Play SifnosTrails. Μελλοντικά, θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS.