6 οικονομικοί και... hot προορισμοί εξωτερικού που μπορείτε να ταξιδέψετε φέτος

lettonia-riga
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Αν είστε ανοιχτοί σε ταξιδιωτικές προτάσεις και δεν φοβάστε να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα προκειμένου να ξοδέψετε λιγότερα, τότε τα παρακάτω 6 ταξίδια θα σας δελεάσουν ως προορισμοί για τη φετινή χρονιά.

Λετονία

Ψάχνετε για το τέλειο city break με χαμηλό προϋπολογισμό; Η Ρίγα της Λετονίας είναι ιδανική ακριβώς γι’ αυτό, αφού είναι δημοφιλής, έχει πράγματα να δείτε και να κάνετε και όλα χωρίς να ξοδέψετε πολλά, ούτε σε διαμονή, ούτε σε φαγητό. Η παλιά της πόλη είναι εξίσου πανέμορφη με την Πράγα, με κτίρια σε παστέλ χρώματα που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ευρωπαϊκό παραμύθι, ενώ στην Κεντρική Αγορά της μπορείτε να ψωνίσετε σε καλές τιμές. Κάντε οπωσδήποτε ένα πέρασμα από τη Sigulda, της οποίας το τοπίο θα σας θυμίσει Ελβετία, χωρίς την ακρίβεια, ενώ για παραλία, κατευθυνθείτε στο Majori. Κάτι ακόμη που θα σας καταπλήξει στη Ρίγα είναι η νυχτερινή της ζωή, είτε αναζητάτε μέρη να πιείτε την μπίρα σας, να απολαύσετε folk μουσική, είτε ψάχνετε σύγχρονο clubbing για όχι και τόσο φουσκωμένα πορτοφόλια.

Βουλγαρία

Η γειτονική Βουλγαρία θα σας κοστίσει φθηνά τόσο στη διαμονή, όσο και στα αεροπορικά, που σημαίνει ότι διεκδικεί μια σημαντική θέση στη λίστα με τους ταξιδιωτικούς σας προορισμούς για φέτος. Στη Σόφια θα έχετε την ευκαιρία να τριγυρίσετε σε πολλές εκκλησίες και να γνωρίσετε τον Καθεδρικό Ναό Αλέξανδρου Νιέφσκι, ενώ η καλύτερη παραλία θεωρείται η Cacao Beach, όπου το καλοκαίρι έχει ρυθμό με live dj sets και κόσμο. Τον χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι στο Μπάνσκο, να πιείτε μπίρα με 1,5 ευρώ και να βρείτε διαμονή με 25 ευρώ την ημέρα.

Βιετνάμ

Εκτός του ότι το Βιετνάμ είναι η νέα Ταϊλάνδη, είναι πλέον μια δημοφιλής στάση στη νοτιοανατολική Ασία, όπου είναι ακόμη πιθανό να βρείτε διαμονή με 5 ευρώ τη βραδιά στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χο Τσι Μιν. Κι όσο για το φαγητό, με περίπου 1 ευρώ μπορείτε να φάτε ένα μπολ σούπας με νουντλς και μοσχάρι ή κοτόπουλο, ενώ λίγη τοπική μπίρα δεν θα ξεπεράσει τα 50 λεπτά. Το Βιετνάμ, πρέπει να ξέρετε, ότι ενδείκνυται για ταξίδι με τη μηχανή, προκειμένου να απολαύσετε τις ομορφιές του, μέσω της λεωφόρου Χο Τσι Μιν, ανάμεσα στο Ανόι και την πόλη Χο Τσι Μιν. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε την πανέμορφη μικρή πόλη Hoi An που βρίσκεται και στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και βουτήξτε στην καλύτερη παραλία της χώρας, Mui Ne, 3,5 ώρες με το τρένο από το Χο Τσι Μιν.

Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη με τον Δούναβη, τη γοτθική και νεοκλασική χροιά της και τα μεσαιωνικά της κάστρα, θεωρείται –όχι κι άδικα- μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Εκεί μπορείτε να βρείτε δωμάτια που ξεκινούν από 30 ευρώ την ημέρα, να χαλαρώσετε στα σκεπασμένα με φύλλα πάρκα της και να απολαύσετε λίγο πιπεράτο, ουγγαρέζικο γκουλάς. Η Ουγγαρία μπορεί να μην έχει θάλασσα, αλλά αναπληρώνει την έλλειψη με τη Λίμνη Μπάλατον, με 197 χιλιόμετρα ακτές φρέσκου νερού και πευκοδάσους. Μπορείτε, επίσης, να επισκεφτείτε τις θερμές πηγές της στο Széchenyi Thermal Bath στην Πέστη και να κάνετε το ταξίδι σας πιο χαλαρωτικό και αναζωογονητικό απ’ όσο προγραμματίζατε.

Μπαλί, Ινδονησία

Αποτελεί μόλις ένα από τα υπέροχα νησιά της Ινδονησίας, γεμάτο εκθαμβωτικούς ναούς, προσπελάσιμα ηφαίστεια και θάλασσες που αποτελούν τον παράδεισο του σέρφερ. Προσθέστε σε όλα αυτά και καταλύματα που μπορεί να κοστίζουν ακόμη και 7 ευρώ τη βραδιά και έχετε το τέλειο πακέτο. Αν φτάσετε ποτέ στο Μπαλί, περάστε οπωσδήποτε από το πολιτιστικό του κέντρο, Ubud, για να δείτε τέχνη σε κάθε γωνιά και τοπικούς χορούς, και από την παραλία Uluwatu για άμμο, σερφ και χαλάρωση σε υπέροχο τοπίο.

Γκάμπια

Παρ’ όλο που η Δημοκρατία της Γκάμπια είναι η πιο μικρή χώρα στην ηπειρωτική Αφρική, έχετε σίγουρα να δείτε πολλά αν την επιλέξετε ως ταξιδιωτικό προορισμό. Το κόστος μετακίνησης με ταξί ξεπερνά για λίγο το 1 ευρώ, ενώ με 1,30 ευρώ μπορείτε να βρεθείτε κοντά σε κροκόδειλο στο Kachikally Sacred Crocodile Pool ή σε μαϊμούδες στο Δασικό Πάρκο Bijilo. Στην παραλία Sanyang μπορείτε να κάνετε το διάλειμμά σας και να βρείτε οικονομική διαμονή με 20 ευρώ το δίκλινο, αυτό, όμως, που θα απολαύσετε κυρίως στην Γκάμπια είναι ο ρυθμός της ζωής, που ξεφεύγει πολύ από τους ρυθμούς της πόλης.

Πηγή: www.skyscanner.com