Πάμε μια βόλτα στο εσωτερικό του Τιτανικού;

titanic-ii
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ο Τιτανικός ΙΙ ετοιμάζεται να βάλει πλώρη το 2018 και το εσωτερικό του δεν διαφέρει από αυτό του αυθεντικού πλοίου. Πάμε να το δούμε;

Ο αυθεντικός Τιτανικός βυθίστηκε στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό το 1912 στο παρθενικό του ταξίδι, σε ένα τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει εκατομμύρια κόσμου, ειδικά μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του, με πλήθος ταινιών.

Το 2018, 106 χρόνια μετά το ταξίδι του αυθεντικού Τιτανικού, πρόκειται να σαλπάρει ο Τιτανικός ΙΙ, που θα αποτελέσει πιστό αντίγραφο του Τιτανικού και θα πραγματοποιήσει το δικό του παρθενικό ταξίδι, αυτή τη φορά στον Ινδικό Ωκεανό.

www.titanic-ii.com

Ο νέος Τιτανικός πρόκειται να πλεύσει από την πόλη Jiangsu της Ανατολικής Κίνας προς το Ντουμπάι, ενώ το εσωτερικό του θα είναι ίδιο με το πρωτότυπο, αφού έτσι το οραματίστηκε ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Clive Palmer και η Blue Star Line. 

Το νέο πλοίο, βέβαια, θα έχει 4 μέτρα μεγαλύτερο πλάτος από το πρωτότυπο, λόγω των διεθνών κανονισμών, με το συνολικός μήκος του να φτάνει τα 270 μέτρα, το ύψος του τα 53 και το βάρος του τους 56.000 τόνους.

titanic II Replica 2008 fb page

Κι αν κάποιοι ανησυχούν για την τύχη του, να σας ενημερώσουμε ότι θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα διάσωσης που επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί, περισσότερες σωσίβιες λέμβους (2.700 για τους 2.435 επιβάτες), αλλά θα διατηρεί την ατμόσφαιρα του ιστορικού πλοίου, όπως και τις 3 θέσεις των επιβατών: πρώτη, δεύτερη και τρίτη.

Ακόμη, στον νέο Τιτανικό θα υπάρχουν 9 όροφοι και 840 καμπίνες για τους επιβάτες, αλλά και άλλου είδους παροχές, όπως χαμάμ, πισίνα και γυμναστήριο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο στο youtube.

Πληροφορίες καιφωτογραφίες: http://www.titanic-ii.com/, https://www.facebook.com/Titanic-II-Replica-2018-510217472353078/