Το νέο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ανοίγει τον Μάιο στο Σαν Φρανσίσκο

sfmoma Photographer: Henrik Kam, San Fr
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Στις 14 Μαΐου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το SFMOMA, πλήρως ανανεωμένο και έτοιμο να δεχτεί τους λάτρεις της Τέχνης από όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας το Σαν Φρανσίσκο ως προορισμό.

Το Σαν Φρανσίσκο, από τις 14 Μαΐου κι έπειτα, θα έχει άλλον ένα λόγο να αποτελέσει ταξιδιωτικό προορισμό, ειδικά για τους φιλότεχνους των Η.Π.Α κι όχι μόνο, αφού τότε πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης.

Το SFMOMA (San Francisco Museum of Modern Art) βρισκόταν εδώ και 3 χρόνια σε καθεστώς επέκτασης, κάτι που ανακοινώθηκε το 2009, προκειμένου ο νέος χώρος να φιλοξενεί ακόμη περισσότερα προγράμματα, συλλογές και κόσμο και να βρεθεί σύντομα στην κορυφή των καλύτερων μουσείων σύγχρονης τέχνης του κόσμου.

Το κτίριο έχει φτάσει να είναι διπλάσιο από το προηγούμενο, είναι φτιαγμένο από γυαλί και διαθέτει έναν κήπο με γλυπτά, ταράτσες και έναν 7όροφο εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 1900 τ.μ. Αυτό σημαίνει ότι μετά τα εγκαίνια, θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο χώρο που θα τιμά τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα.

Πληροφορίες: www.sfmoma.org