Εκδρομή στον Παρνασσό με τους Active Sundays

active-sundays
ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Στις 10 Απριλίου φτιάξτε την εκδρομική σας τσάντα για τον Παρνασσό, μιας και οι Active Sundays σκοπεύουν να σας πάνε μια βόλτα από τη χαράδρα της Βαρσάμως και το ιστορικής αξίας παλαιό εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ, στους πρόποδες του βουνού.

Μέσα σε μια σπηλιά, σε κάθετα βράχια στους πρόποδες του Παρνασσού, βρίσκεται το ιστορικής αξίας παλαιό εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ, «Αγιαρσαλής» ή «Γερσαλής», όπως το λένε οι ντόπιοι, ένα μπαλκόνι ανεπανάληπτης θέας στη Χαράδρα της Βαρσάμως, που είναι και ο προορισμός της επόμενης περιπέτειας των Active Sundays, την Κυριακή 10 Απριλίου.

Η περιπέτεια θα ξεκινήσει έξω από την Αμφίκλεια, σε μονοπάτι μέσα σε ελατόδασος στη Χαράδρα της Βαρσάμως, όπου θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από πρώτο χέρι μια διαδρομή με εναλλαγές στο άγριας ομορφιάς τοπίο, με έλατα, αγριολούλουδα, βότανα, κάθετους σχηματισμούς βράχων και θέα προς την Αμφίκλεια και τον Βοιωτικό κάμπο, ανάμεσα στη Χαράδρα, την οποία θα περάσετε με μια γέφυρα.

Στο ξωκλήσι του Άη Γιάννη θα δείτε τοιχογραφίες του 12ου αιώνα, σε ένα ξεχωριστό τοπίο με πηγή, ενώ το highlight της πεζοπορίας είναι η επίσκεψη στο παλιό σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Ιερουσαλήμ ή «Αγιαρσαλής», χωμένο μέσα σε σπηλιά σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας, σας περιμένει η Αμφίκλεια για φαγητό, καφέ και βόλτα.

Αν είστε προχωρημένοι ή αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση, δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 3 Απριλίου 2016, με κόστος 25 ευρώ.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: http://www.activesundays.com/parnassos-jerusalem.html