Βρεθείτε στο αεροδρόμιο και τις παραλίες της Κρήτης και της Σίφνου με ένα «κλικ»

mpalos-kriti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Μέσω της ψηφιοποίησης της Google, περισσότερες ελληνικές τοποθεσίες θα είναι διαθέσιμες με το Street View, προκειμένου να ταξιδέψουν ψηφιακά σε αυτές οι ταξιδιώτες που προγραμματίζουν τις επόμενες διακοπές τους, στηρίζοντας έτσι τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα.

Το Street View είναι η απόλυτη ανακάλυψη αυτού που θέλει να ταξιδέψει, έστω και μέσω υπολογιστή σε διάφορα μέρη του κόσμου και να τα δει σαν να βρίσκεται εκεί. Μέσω αυτού έχουμε την ευκαιρία να πάμε στη Χαβάη υποβρυχίως, να επισκεφτούμε το Grand Canyon ή ακόμα να κάνουμε πεζοπορία στο Macchu Picchu. Πλέον, όμως, Street View μπορεί να αποτελέσει και χρήσιμο σύντροφο στη διοργάνωση ενός ταξιδιού στην Ελλάδα.

Όσοι σκέφτονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πάνε στο Street View από την επιφάνεια εργασίας τους ή να χρησιμοποιήσουν το Street View στο Google Maps app για Android ή iOS, για να έχουν μια προεπισκόπηση του αεροδρομίου της Αθήνας πριν φύγουν για ταξίδι, μειώνοντας έτσι περιττό άγχος του ταξιδιού. Το Street View δίνει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να δουν τους διαδρόμους, τα σημεία για check-in, τον χώρο παραλαβής αποσκευών, τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και τα μαγαζιά, πολύ πριν την προσγείωση.

Ακόμη, το Street View, πλέον, μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από μια εκπληκτική εμπειρία περιήγησης στα όμορφα νησιά της Κρήτης και της Σίφνου, ανακαλύπτοντας περισσότερα κρυφά μονοπάτια και μοναδικά σημεία αυτών των πανέμορφων θησαυρών της Μεσογείου. Χάρη στο Street View Trekker Loan Programme, δύο τοπικοί οργανισμοί –όπως ο Δήμος της Χερσονήσου και o Δήμος Σίφνου- είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν μοναδικές εικόνες από τα νησιά, από λευκές παραλίες μέχρι λιμάνια και πεζοπορικές διαδρομές, για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να επιλέξουν τι τους αρέσει παραπάνω καθώς σχεδιάζουν το επόμενο τους ταξίδι.

Παραλία Φυκιάδα (Σίφνος)

Παραλίες της Χερσονήσου

Λιμάνι του Ηρακλείου

Με τις νέες αυτές εικόνες, η Google συνεχίζει να επενδύει στη δέσμευσή της να ενισχύσει τον ελληνικό τουριστικό κλάδο, προωθώντας τις ομορφιές της χώρας μας σε χρήστες παγκοσμίως και βοηθώντας τους να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Η δέσμευση αυτή είναι μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, η οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρέχει στους επαγγελματίες του τουρισμού και στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα δωρεάν εκπαίδευση και διαδικτυακά εργαλεία, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τα οφέλη του διαδικτύου.

Φέτος θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις διακοπές σας, χωρίς το παραμικρό άγχος, με το Street View στο Google Maps σε συσκευές Android ή iOS, όπου θα μπορείτε να δείτε πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας γρηγορότερα και ευκολότερα για να απολαύσετε τα όμορφα ελληνικά νησιά.

Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι που θα έρθει η ώρα των διακοπών!