Υπερπολυτελείς... Πρωτοχρονιές στον κόσμο!

yperpoluteleis-protoxronies-ston-kosmo

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Προορισμοί εξωτικοί και πολυτελείς, που κάνουν τις χιονισμένες …γιορτές να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το CNN μας προτείνει μια Πρωτοχρονιά διαφορετική, αλλά μαγευτική και χαλαρωτική! Αν πάλι δεν προλαβαίνετε να αποδράσετε για φέτος, είτε δεν σας το επιτρέπουν τα οικονομικά σας, αρκεστείτε στο να γοητευτείτε και να οργανωθείτε για τον επόμενο χρόνο!

Αν και η περίοδος των γιορτών επιβάλλει τα μεγάλα αστικά κέντρα, με τα χιλιάδες λαμπιόνια και την πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα να κατακλύζουν τα πάντα, υπάρχουν και κάποιοι εναλλακτικοί προορισμοί που δε θυμίζουν σε τίποτα κλασική πρωτοχρονιά, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς όλοι θα θέλαμε να τους επισκεφτούμε. Προορισμοί εξωτικοί, που κάνουν τις χιονισμένες …γιορτές να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Πρώτη στην λίστα η…

Απομονωμένη Χαβάη, ΗΠΑ

Ιδανική για να γιορτάσει κανείς ακόμη και στη δική του προσωπική παραλία, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του πλήθους. Μόλις 45 λεπτά με το καράβι από το Μaui και βρίσκεστε στο μικροσκοπικό νησάκι Lana'i, γνωστό για την πλούσια βλάστηση και τους ανανάδες που του είχε χαρίσει και το προσωνύμιο «Το πιο μαγευτικό νησί της Χαβάης» ( http://bit.ly/Hawaii_xmas ).

Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, έχετε τη δυνατότητα να γίνετε ένας νέος Bill Gates και να νοικιάσετε ολόκληρο το νησί για χάρη σας, όπως έκανε δηλαδή εκείνος στο γάμο του. Ως εναλλακτική βέβαια, προσφέρεται και το Four Seasons ( www.fourseasons.com/manelebay ) στον κόλπο Manele του νησιού. Οι τιμές στα δωμάτια ξεκινάνε από 775 δολάρια τη νύχτα. Σε ό,τι αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το κατάλυμα σας προσφέρει δείπνο με 125 δολάρια το άτομο συνοδευόμενο πάντα από μία γιορτή με ειδικά πυροτεχνήματα ακριβώς πάνω από τον κόλπο του Hulopo`e.

Ηλιόλουστη Σάντα Φε, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ

Αυτή η υπέροχη… χώρα των θαυμάτων, στους πρόποδες του βουνού Sangre de Cristo στο Νέο Μεξικό ( http://bit.ly/Santa_Fe_xmas ) προσελκύει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τους λάτρεις της τέχνης, τους καλοφαγάδες και κυρίως όσους αγαπούν τις δραστηριότητες στη φύση.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος προορισμός είναι ιδιαίτερα όμορφος και κατά τη διάρκεια των γιορτών με τα παραδοσιακά «farolitos», τα φαναράκια δηλαδή, να είναι τοποθετημένα κατά μήκος της πλατείας της Σάντα Φε και στη συνοικία με τις γκαλερί τέχνης.

Και για τους λάτρεις του… πρωτοχρονιάτικου σκι, υπάρχουν αρκετά καταλύματα που διαθέτουν όλες τις ανέσεις. Το Encantado ενδείκνυται για εμπειρίες εκτός πόλης, ενώ το Rosewood Inn στο Anasazi βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου, κοντά στην Πλατεία Σάντα Φε.

Και για να είστε προετοιμασμένοι, οι τιμές την παραμονή πρωτοχρονιάς ξεκινούν από μερικές εκατοντάδες δολάρια.

Υπερπολυτελή γιότ στο νησί St. Barts, Καραϊβική, Γαλλία

Αν η πολυτέλεια είναι στο… αίμα σας, υπάρχει πάντα και η εναλλακτική, να «μπείτε» και σεις στο τζετ σετ των διάσημων και των δισεκατομμυριούχων που αράζουν με τα υπερπολυτελή γιοτ τους στο λιμάνι Gustavia του St. Barts στην Καραϊβική ( http://bit.ly/StBarts_carribean ).

Η Ντέμι Μουρ, η Μπιγιονσέ και η Σάλμα Χάγιεκ έχουν ήδη κάνει το «πρωτοχρονιάτικο πέρασμά» τους από το νησί της Καραϊβικής, με τα πυροτεχνήματα το βράδυ της παραμονής και την απόλυτη ηρεμία της ηλιοθεραπείας την πρώτη μέρα του χρόνου.

Και αν δεν διαθέτετε δικό σας σκάφος, μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει η SeaDream ( www.seadream.com ), η οποία διοργανώνει κρουαζιέρες σε πολυτελή υπερ-γιότ και με τη συντροφιά ακόμη 112 συνταξιδιωτών, σας μεταφέρει στο γραφικό λιμάνι τη μεγάλη βραδιά, ως μέρος του πακέτου που περιλαμβάνει επιπλέον και άλλες περιοχές της Καραϊβικής. Ωστόσο έχετε κατά νου ότι το ταξίδι κοστίζει περίπου 5.000 δολάρια το άτομο.

Η ρομαντική Βιέννη

Υπάρχει κάτι το μαγικό σε αυτή η πόλη, η οποία βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη ( http://bit.ly/Vienna_xmas ) και που την περίοδο της πρωτοχρονιάς ενδείκνυται για διακοπές, καθώς φιλοξενεί αμέτρητα γκαλά σε αυτοκρατορικούς χορούς που χαρακτηρίζουν ακόμη περισσότερο την εορταστική περίοδο.

Για να έχετε μία κλασική εμπειρία μπορείτε να μείνετε στο διάσημο ξενοδοχείο Sacher ( www.sacher.com/en-index.htm ), που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κτήριο της Όπερας της Βιέννης και να ξεκινήσετε το βράδυ σας με ένα δείπνο έξι «πρωτοχρονιάτικων» πιάτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζωμό βοδινού με ραβιόλια γεμιστά με τρούφα και σέλινο και καλκάνι με ζελέ αστακού.

Για 34 ευρώ το άτομο, το ξενοδοχείο προσφέρει ακόμη πακέτο προσφορών που θα σας μεταφέρει από το εορταστικό γεύμα στο Kaiserball, τον αυτοκρατορικό χορό στο παλάτι του Hofburg, πρώην κατοικία των μοναρχών της Αυστρίας.

Τη μέρα της Πρωτοχρονιάς δε, οι τυχεροί μουσικόφιλοι που θα έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το «Neujahrskonzert» ( www.wienerphilharmoniker.at/index.php?set_language=en&cccpage=newyearsconcert ), το πρωτοχρονιάτικο κονσέρτο της φιλαρμονικής της Βιέννης, θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο βαλς του Στράους.

Περιπέτεια στην αφρικάνικη έρημο

Συνήθως οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνουν πλήθος ανθρώπων, αλλά η απόδραση στο Μαρόκο απευθύνεται στους λάτρεις της περιπέτειας, με μία ξεχωριστή εμπειρία της Σαχάρας, μακριά από οποιοδήποτε ίχνος πολιτισμού.

Το ταξίδι ξεκινάει στη Fez και συνεχίζει στην πόλη της όασης Erfoud. Είτε επιλέξτε να ταξιδέψετε με τζιπ, είτε με καμήλα, θα βρεθείτε στην έρημο και στους τεράστιους αμμόλοφους του Erg Chebbi. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κατασκηνώσετε σε υπερπολυτελή καταλύματα για μία απίστευτη και εντυπωσιακή εμπειρία ζωής. Ιδανική τοποθεσία και χρονική περίοδος για προτάσεις γάμου, καθώς οι επισκέπτες μιλούν για μία ρομαντική και υπέροχη ατμόσφαιρα, όπου «τα άστρα θα γίνουν τα δικά σας πυροτεχνήματα». Η πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια βέβαια στην έρημο, θα σας κοστίσει περίπου 13.460 δολάρια το άτομο ( www.abercrombiekent.com/travel/?fuseaction=dsp_itinerary&tid=5007 ).

Φαντασίωση στην Καραϊβική

Σε περίπτωση που διαθέτετε… κάτι παραπάνω, η φαντασίωση της πρωτοχρονιάς στην Καραϊβική, είναι ιδανική επιλογή για εσάς. Ένα πλήρες εορταστικό πακέτο στο θέρετρο «Gansevoort Turks and Caicos» ξεκινάει από τα 100.00 δολάρια ( www.gansevoortturksandcaicos.com ).

Η τιμή περιλαμβάνει υπηρεσίες ιδιωτικού τζετ, για τη μεταφορά σας προς και από το νησί Providenciales ( http://bit.ly/Caribbean_xmas ), διαμονή σε σουίτα που βρίσκεται μπροστά στον ωκεανό, τον προσωπικό σας μασέρ και το δικό σας σπα, γιόγκα και ό,τι άλλη χαλαρωτική δραστηριότητα μπορείτε να σκεφτείτε.

Τη μεγάλη βραδιά της πρωτοχρονιάς δε, ένα υπερπολυτελές καταμαράν θα είναι στη διάθεσή σας για να σας μεταφέρει σε έναν απομονωμένο ορμίσκο, όπου ο προσωπικός σας σεφ θα σας ετοιμάσει το δείπνο, ενώ ο προσωπικός σας εκπαιδευτής καταδύσεων θα σας προσφέρει μία υποβρύχια περιπέτεια. Και φυσικά το ταξίδι σας αυτό θα το βιντεοσκοπεί ο προσωπικός σας κάμεραμαν!

Κάπως έτσι λοιπόν, μπορείτε να εγκαινιάσετε το 2012 με «glamping», δηλαδή κατασκήνωση με λάμψη, σε υπερπολυτελή καταλύματα. Σας ενημερώνουμε ότι τι θέρετρο «Gansevoort Turks and Caicos» ήταν ανάμεσα στους νικητές των βραβείων Ταξιδιωτικοί Σύμβουλοι 2011- Επιλογές ταξιδιωτών, ως ένα από τα 10 πιο μοδάτα και χαλαρωτικά ξενοδοχεία του κόσμου.