Σε ποιες πόλεις του κόσμου θα νιώθατε πλούσιοι;

lousaka-zampia
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ακόμη και με λίγα ευρώ στο πορτοφόλι σας ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό, στις παρακάτω χώρες θα αισθανόσασταν… άρχοντες, αφού είναι οι φθηνότερες του κόσμου.

Μετά τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου, ρίχνουμε μια ματιά και στις πιο οικονομικές, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, για να αισθανθούμε λίγο καλύτερα για τη δική μας οικονομική κατάσταση.

Στην Ασία συναντάμε 6 από τις πιο φθηνές πόλεις σε μια έρευνα που ανέλυσε 133 πόλεις συνολικά. Τέσσερις από τις πόλεις της δεκάδας βρίσκονται στην Ινδία και είναι το Νέο Δελχί, η Μουμπάι, η Μπανγκαλόρ και η Τσενάι, ενώ η πρωτεύουσα της Ζάμπια είναι η λιγότερο ακριβή πόλη του κόσμου.

Σύμφωνα με την αναφορά, η εκτίμηση των τιμών στο Καράκας ήταν σχεδόν ακατόρθωτη λόγω ισοτιμιών, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το κόστος ζωής εκεί υπολογιζόταν με την επίσημη ισοτιμία, τότε θα ήταν 4 φορές πιο ακριβό από τη Νέα Υόρκη. Αντιστρόφως, αν οι τιμές της μαύρης αγοράς υπολογίζονταν, τότε θα ήταν σχεδόν 10 φορές πιο φθηνή πόλη από τη Νέα Υόρκη.

Νέο Δελχί

Η μελέτη συνέκρινε 400 ξεχωριστές τιμές σε 160 προϊόντα και υπηρεσίες σε 133 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των ποτών, των ειδών ρουχισμού και νοικοκυριού, τα ενοίκια, τη μεταφορά κ.ά., συλλέγοντας 50 χιλιάδες ξεχωριστές τιμές κάθε φορά.

Ιδού, λοιπόν, οι τελευταίες 10 πόλεις της κατάταξης, που μας δίνουν τους πιο οικονομικές πόλεις του κόσμου.

10. Δαμασκός, Συρία

9. Καράκας, Βενεζουέλα

8. Νέο Δελχί, Ινδία

7. Αλμάτι, Καζακστάν

6. Αλγέρι, Αλγερία

5. Τσενάι, Ινδία

4. Καράτσι, Πακιστάν

3. Μουμπάι, Ινδία

2. Μπανγκαλόρ, Ινδία

1. Λουσάκα, Ζάμπια