Ζήστε φέτος το πιο ξεχωριστό Πάσχα της ζωής σας με τους Active Sundays στη Λίμνη Κερκίνη

active-sundays
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Αν το φετινό Πάσχα θέλετε να το περάσετε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, οργανωθείτε και κλείστε θέση σήμερα κιόλας, για να ζήσετε από κοντά την ομορφιά της μαγευτικής φύσης της Μακεδονίας.

Και active και χαλαρό μπορεί να είναι το Πάσχα σας φέτος, συνδυάζοντας και δραστηριότητες και ξεκούραση και φύση, σε ένα τετραήμερο από αυτά που μόνο οι Active Sundays ξέρουν να οργανώνουν.

Τι θα περιλαμβάνει το τετραήμερο;

  • ​​Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Βεργίνας
  • Βαρκάδα με «πλάβα» στο ηλιοβασίλεμα στη Λίμνη Κερκίνη
  • Πεζοπορία στο καταπράσινο, με πολλά νερά, Όρος Μπέλλες
  • Παραλίμνια πεζοπορία στη Λίμνη Κερκίνη
  • Κανό ανάμεσα στα νούφαρα και το παρυδάτιο δάσος της Λίμνης Κερκίνης.
  • Ποδηλατάδα στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης
  • Τζιπάδα στο Όρος Μπέλλες ή και στη Λίμνη Κερκίνη
  • Βόλτα με Άλογα
  • Επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ
  • Επίσκεψη στο Σπήλαιο Αλιστράτης
  • Επίσκεψη στο Ενυδρείο Βυρώνειας
  • Ανάσταση στην εντυπωσιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου
  • Eυκαιρία να δείτε νεροβούβαλους και να δοκιμάσετε λιχουδιές από βουβαλίσιο κρέας
  • Χρόνο για φαγητό και καφέ στην όμορφη Θεσσαλονίκη

Πιο συγκεκριμένα, στη λίμνη Κερκίνη σας περιμένει παρατήρηση πουλιών, κανό, βαρκάδα, ποδηλασία ή και απλή βόλτα –όποια δραστηριότητα και αν επιλέξετε, θα σας ενθουσιάσει και θα σας αναζωογονήσει, με μοναδικές εναλλαγές του τοπίου και… νούφαρα παντού!

Το όρος Μπέλλες σας περιμένει για πεζοπορία το Μ. Σάββατο, σε ένα πανέμορφο μονοπάτι με καταπληκτική θέα προς τη Λίμνη Κερκίνη, μέσα σε καταπράσινες συστάδες από οξιές, καστανιές, πλατάνια και δρυς, τρεχούμενα νερά, αμέτρητα αγριολούλουδα και απομεινάρια παλιών οχυρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ανάσταση θα είναι από τις πιο ατμοσφαιρικές που έχετε ζήσει, στο εντυπωσιακό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, με αγιορίτεικη αρχιτεκτονική και στο οποίο μονάζουν 40 μοναχές, ενώ και η Κυριακή του Πάσχα αναμένεται συναρπαστική με χαλαρό πρωινό, με κανό και επίσκεψη στο βιότοπο (περιορισμένες θέσεις, για όσους επιθυμούν), με νεροβούβαλα και φυσικά με γιορταστικό παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, αφού πάρετε πρωινό, θα αναχωρήσετε για το Σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης και στη συνέχεια σας περιμένει χαλάρωση και καφές στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ, το οποίο ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιπέτειας, και δηλώστε συμμετοχή μέχρι 3 Απριλίου για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στην πανέμορφη αυτή πασχαλινή εμπειρία.

Το κόστος είναι 195 ευρώ για τις πρώτες 25 θέσεις και 225 ευρώ για τις υπόλοιπες και περιλαμβάνει διαμονή 3 βράδια με πρωινό σε ξενοδοχείο 3* στη Λίμνη Κερκίνη (με rating 9+ στο Booking.com), είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο Βεργίνας, βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα στη Λίμνη Κερκίνη, είσοδο στο Ενυδρείο Βυρώνειας και επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ. Εκτός από τις δραστηριότητες που προσφέρονται χωρίς επιπρόσθετο κόστος, υπάρχουν περιορισμένες θέσεις για δραστηριότητες όπως κανό στη Λίμνη Κερκίνη, βόλτα με ποδήλατα, βόλτα με άλογο, βόλτα με τζιπ, είσοδος στο Σπήλαιο Αλιστράτης με επιπρόσθετο, προνομιακό κόστος. 

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Πληροφορίες: http://www.activesundays.com/kerkini-lake.html