Ξέρετε ποιο είναι το πιο όμορφο νησί του κόσμου;

palawan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Τα νησιά αρχίζουν να μπαίνουν σιγά-σιγά στο μυαλό μας, αφού σε λίγους μήνες το καλοκαίρι ξεκινά. Ποιο είναι, όμως, το πιο όμορφο του κόσμου; Σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού site Condé Nast Traveler το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, το νησί Palawan, βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην πρώτη 20άδα βρίσκουμε και δύο ελληνικά νησιά.

Πολλοί μπορεί να μην το έχουν καν ακουστά, το νησί Palawan, όμως, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου και σύμφωνα με τους αναγνώστες του Condé Nast Traveler, το ομορφότερο.

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων κι εκτός του «τίτλου» του, διαθέτει και διάφορα τεχνουργήματα που οι ρίζες τους φτάνουν 50 χιλιάδες χρόνια πίσω. Ακόμη, εκεί βρίσκεται ο υπόγειος ποταμός Puerto Princesa, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και είναι ένα από τα 7 θαύματα της Φύσης. Με μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα, ο Puerto Princesa είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υπόγειος ποταμός στον κόσμο και ο μεγαλύτερος της Ασίας.

Αυτοί που γνωρίζουν καλά το νησί Palawan είναι συνήθως όσοι ασχολούνται με το snorkeling και τις καταδύσεις, λόγω του Θαλάσσιου Πάρκου Tubbataha Reef που επίσης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και είναι ιδανικό για υποβρύχεις περιπέτειες.

Η ιδανική εποχή για να το επισκεφτεί κάποιος είναι από τον Οκτώβριο ως τον Μάιο.

Την τελική τριάδα των ομορφότερων νησιών του κόσμου απαρτίζουν η Μπόρα-Μπόρα και η Moorea της Γαλλικής Πολυνησίας, ενώ μέχρι τη θέση 10 συναντάμε το νησί Waiheke της Νέας Ζηλανδίας, τις Βερμούδες, το Breat Barrier Reef και το Whitsunday της Αυστραλίας, το νησί Βανκούβερ του Καναδά, το Μπαλί της Ινδονησίας, τη Σαντορίνη και την Τασμανία.

Κι αν αναστατωθήκατε με την ύπαρξη ελληνικού νησιού στην πρώτη δεκάδα, να σας πούμε ότι στη θέση 14 βρίσκεται και η Μύκονος!