Active απόδραση στη λίμνη Στυμφαλία

active-sundays
ΤΡΙΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Μια περιπέτεια με βάση τον έκτο άθλο του Ηρακλή στη Στυμφαλία «σκαρώνουν» οι Active Sundays, όπου σε συνδυασμό με συναρπαστική πεζοπορία σε παραπλήσια κορυφογραμμή, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε -από ψηλά και παραλίμνια- τη λίμνη που κάποτε οι ανθρωποφάγες Στυμφαλίδες Όρνιθες... σύχναζαν.

Όσοι είστε καλοί στη μυθολογία, θα θυμάστε ότι ο Ηρακλής δεν γνώριζε πώς να κάνει τις ανθρωποφάγες Στυμφαλίδες Όρνιθες να βγουν από την πυκνή βλάστηση της λίμνης, αλλά η θεά Αθηνά του έδωσε κρόταλα από χαλκό, τα οποία κροτάλισε από ένα ύψωμα δίπλα στη λίμνη. Με τον τρόπο αυτό τα πουλιά ξεσηκώθηκαν τρομαγμένα και ο Ηρακλής τα εξολόθρευσε με τα βέλη του.

Σαν τον Ηρακλή και οι Active Sundays θα θαυμάσουν τη λίμνη από ψηλά στις 8 Μαΐου, πεζοπορώντας στην κορυφογραμμή του Σταυραετού, με θέα στις κοιλάδες της περιοχής και τα γύρω βουνά, Ολίγυρτο και Ζήρεια που συναρπάζει. Η πεζοπορία ανάμεσα σε άπειρα αγριολούλουδα και βότανα που καλύπτουν το βουνό μέχρι την κορυφογραμμή συνθέτουν ένα πολύχρωμο χαλί-βάση για να θαυμάσει κανείς την ανεπανάληπτη θέα που δεν χορταίνεται.

Στη συνέχεια, η πεζοπορία θα γίνει ακόμα πιο απολαυστική, δίπλα στη λίμνη, έτσι ώστε να βιώσουν οι συμμετέχοντες από κοντά την αύρα των προγόνων μας που την κατοικούσαν - τόσο στην αρχαιότητα όσο και στην πιο σύγχρονη εποχή - τα σημάδια είναι ορατά παντού!

Οι πανήψηλες χαρακτηριστικές καλαμιές, που πλέον στην ποσότητα που έχουν πολλαπλασιαστεί, αποτελούν απειλή για το οικοσύστημα της λίμνης, σαν άλλο είδος «όρνιθων» συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει, μαζί με το αεράκι που συχνά έχει στην κοιλάδα ανάμεσα στα επιβλητικά τριγύρω βουνά.

Η πεζοπορία θα καταλήξει στην Αρχαία Στύμφαλο, ενώ θα έχετε επίσης ευκαιρία να δείτε την Κρήνη της Στυμφαλίας που ρέει αδιάλειπτα τα τελευταία 2.500 χρόνια. Από την Στυμφαλία ξεκινούσε και το Αδριάνειο υδραγωγείο, ίχνη του υπάρχουν ακόμα στην περιοχή, το οποίο από τότε ακόμα μετέφερε τα νερά της περιοχής στην Κόρινθο.

NIKOS DANIILIDIS

Θα ενημερωθείτε για τη ζωή γύρω στη λίμνη και για την τρέχουσα κατάσταση της λίμνης, καθώς και την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, για την ιστορική της παρουσία, τις καλλιέργειες, την ανθρώπινη παρουσία και πολλά άλλα στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, όπου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, οι συμμετέχοντες θα έχουν δωρεάν είσοδο.

Μια πραγματική εμπειρία εμβάθυνσης στη μυθική αυτή περιοχή της Ελλάδας, από πρώτο χέρι!

Για να νιώσετε κι εσείς λίγο σαν τον Ηρακλή σε αυτή την περιπέτεια τον Active Sundays, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 1η Μαΐου, με κόστος 21 ευρώ για τις πρώτες 25 θέσεις και 25 ευρώ για τις υπόλοιπες.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Πληροφορίες: http://www.activesundays.com/stymfalia-lake.html