12 πανέμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου σε φωτογραφίες

rio-nte-tzaneiro
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ετοιμαστείτε για ένα διαδικτυακό, φωτογραφικό ταξίδι, την ώρα που ο ήλιος βασιλεύει, σε απίθανα μέρη του κόσμου. Σε κάποια μπορεί να έχετε ήδη βρεθεί, σε άλλα ίσως και να μη βρεθείτε ποτέ, γι' αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να τα δείτε στην καλύτερή τους ώρα.

Η ώρα που δύει ο ήλιος είναι μαγική από μόνη της. Όταν, όμως, βρισκόμαστε και στο κατάλληλο μέρος, παίρνει άλλες διαστάσεις, απλώνοντας τα χρώματά του στη φύση, στις πόλεις, στη θάλασσα, σε σημαντικά αξιοθέατα. Ας τριγυρίσουμε σε 12 μέρη του κόσμου την ώρα που ο ήλιος μας αποχαιρετά και το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από όνειρο.

Νησί Skye: Το ηλιοβασίλεμα από το μεγαλύτερο και πιο βόρειο νησί στις Εσωτερικές Εβρίδες της Σκωτίας, σε ένα από τα πιο όμορφα σκηνικά της χώρας.

Αρχαία πόλη Μπαγκάν, Μιανμάρ: Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που συρρέουν στο υποβλητικό τοπίο για να δουν τον ήλιο να δύει ανάμεσα στις παγόδες.

Maasai Mara, Κένυα: Το Εθνικό Καταφύγιο Maasai Mara, στην πόλη Narok της Κένυας, φημίζεται εκτός από τον πληθυσμό του από αφρικανικές λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, τσιτάχ Τανζανίας, ζέβρες και γαζέλες και για τα ηλιοβασιλέματά του.

Παραλία Pfeiffer, Big Sur, Καλιφόρνια: Μια ιδιαίτερη παραλία, με βραχώδεις σχηματισμούς, που δεν αποτελεί έκπληξη το ότι είναι από τις πιο φωτογραφημένες της περιοχής.

Οία, Σαντορίνη: Ίσως το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο, για το οποίο μπορούμε να καυχιόμαστε οι περισσότεροι ότι έχουμε δει.

Angkor Wat, Καμπότζη: Ο ναός-σύμβολο για την Καμπότζη και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο και σίγουρα παίρνει άλλη διάσταση όταν ο ήλιος δύει.

Λευκή έρημος, Φαράφρα, Αίγυπτος: Το λευκό της χρώμα λόγω των πετρωμάτων ασβεστόλιθου και κιμωλίας την κάνει τις νύχτες να μοιάζει με χιονισμένο τοπίο και το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι εξωπραγματικό.

Παραλία Anaeho'omalu, Χαβάη: Το πιο τροπικό από τα ηλιοβασιλέματα της λίστας, βρίσκεται στη Χαβάη, εκεί που οι φοίνικες βουτούν μέσα στη θάλασσα και ο ήλιος χάνεται πίσω τους, θυμίζοντας ταπετσαρία στην επιφάνια εργασίας του υπολογιστή.

Île de Ré, Γαλλία: Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Γαλλίας στον Ατλαντικό ωκεανό και συγκεκριμένα στον Βισκαϊκό κόλπο προσφέρει ένα απίθανο ηλιοβασίλεμα στους επισκέπτες του.

Λίμνη Τιτικάκα, Βολιβία/Περού: Σε υψόμετρο 3.812 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, η λίμνη Τιτικάκα, που είναι η σε μεγαλύτερο υψόμετρο πλεύσιμη λίμνη του κόσμου, προσφέρει εκπληκτική θέα του ηλιοβασιλέματος, με τα τριγύρω νησάκια να χάνονται σε μια μοβ ομίχλη.

Ταζ Μαχάλ, Ινδία: Στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα, το Ταζ Μαχάλ, κτισμένο από λευκό μάρμαρο, αντανακλά τα χρώματα που αφήνει πίσω του ο ήλιος.

Πάο ντε Ασούκαρ, Ρίο Ντε Τζανέιρο: Το ηλιοβασίλεμα από το λόφο Πάο ντε Ασουκάρ στην είσοδο του κόλπου Γκουαναμπάρα, πάνω στο Ρίο. Τρανό παράδειγμα ότι και οι πόλεις απολαμβάνουν υπέροχα ηλιοβασιλέματα.