Ποια αεροδρόμια έχουν πάρει την ονομασία τους από διάσημους ανθρώπους;

aerodromio
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα το Ελ. Βενιζέλος, το JFK της Νέας Υόρκης ή ίσως και το Charles de Gaulle του Παρισιού. Η λίστα, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερη…

Ο θρυλικός κωμικός Bob Hope δεν έχει πλέον αεροδρόμιο που να έχει πάρει την ονομασία του, αφού το Bob Hope Airport στο Burbank, της Καλιφόρνια μετονομάστηκε Hollywood-Burbank Airport μετά από 13 χρόνια που τιμούσε τον καλλιτέχνη.

Υπάρχουν, όμως, αρκετά αεροδρόμια ακόμη στον κόσμο που έχουν ονομαστεί από επώνυμους. Ας δούμε μερικά.

Juan N. Álvarez International, Ακαπούλκο, που ονομάστηκε από τον μεξικανό στρατηγό που πολέμησε στον πόλεμο με τη Γαλλία πριν σχεδόν 180 χρόνια.

Αεροδρόμιο Franjo Tuđman, Ζάγκρεμπ, που πήρε το όνομά του από τον πρώτο πρόεδρο της Κροατίας.

Cristoforo Colombo Airport, Γένοβα, από τον ξακουστό θαλασσοπόρο Κολόμβο.

Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport της Κορσικής, από τον γάλλο στρατηγό και αυτοκράτορα της Γαλλίας, Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Gdańsk Lech Wałęsa Airport της Πολωνίας, από τον πολωνό πρώην ακτιβιστή, πολιτικό, πρόεδρο της χώρας από το 1990 ως το 1995, Λεχ Βαλέσα.

Louis Armstrong Airport, Νέα Ορλεάνη, από τον μεγάλο μουσικό Λούις Άρμστρονγκ.

W.A. Mozart Airport, Σάλτσμπουργκ, από τον συνθέτη κλασικής μουσικής Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ.

Nikola Tesla Airport, Βελιγράδι, από τον Σέρβο εφευρέτη, μηχανολόγο, ηλεκτρολόγο μηχανικός και έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης, Νίκολα Τέσλα.

International Airport Nënë Tereza, Τίρανα, από την αλβανικής καταγωγής καθολική μοναχή, Μητέρα Τερέζα, που έχει λάβει βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1979.

Marco Polo Airport, Βενετία, από τον Βενετό έμπορο και εξερευνητή, Μάρκο Πόλο.