H Πελοπόννησος στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης του Lonely Planet

mukines-basileio-agamemnona-peloponnisos

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της Πελοποννήσου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2016

Στην ετήσια λίστα του Lonely Planet με τα καλύτερα μέρη να επισκεφτεί κάποιος στην Ευρώπη, η Πελοπόννησος έχει περίοπτη θέση και οι λόγοι είναι σίγουρα πολλοί.

Ανάμεσα στους… «συνήθεις ύποπτους», όπως η Βενετία και η Dordogne της νοτιοδυτικής Γαλλίας, αλλά και σε μέρη όχι και τόσο αναμενόμενα, όπως το ολλανδικό νησί του Τέξελ, η Πελοπόννησος φιγουράρει φέτος στην κορυφή της λίστας του Lonely Planet, με τα καλύτερα μέρη να επισκεφτεί κάποιος το 2016.

Όπως αναφέρεται, η Πελοπόννησος αποτελεί μια περιοχή την οποία οι τουρίστες συχνά προσπερνούν, αφού προτιμούν τα νησιά ή την Αθήνα με την Ακρόπολή της. Πρόκειται όμως για ένα οικονομικά ανεκτό σύνολο υπέροχων αρχαίων αξιοθεάτων, όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς. Ακόμη το νέο μονοπάτι στο Μαίναλο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα παρέχει έναν καινούργιο τρόπο να εξερευνήσει κάποιος την περιοχή, αν ασχολείται με την πεζοπορία.

Δεύτερη στη λίστα είναι η πόλη Ώρχους της Δανίας, η οποία του χρόνου θα είναι η επόμενη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού και Ευρωπαϊκή Περιοχή Γαστρονομίας. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική της, οι νέοι δημόσιοι χώροι της στο λιμάνι και τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόριά της είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της. Τρίτη έρχεται η Βενετία, η οποία φέτος γιορτάζει την 500η επέτειο του βενετσιάνικου γκέτο.

Η Βενετία με τα κανάλια της κατακτά την τρίτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης

Κάποιες τοποθεσίες της τελικής δεκάδας είναι λιγότερο προφανείς από άλλες, όπως η Λβιβ της Ουκρανίας, που φιλοξενεί δεκάδες φεστιβάλ κάθε καλοκαίρι, η Εξτρεμαδούρα στην Ισπανία, που αποτελεί μια από τις «λιγότερο γνωστές περιοχές σε μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες της Ευρώπης» , το Τέξελ, το μεγαλύτερο ολλανδικό νησί της Θάλασσα Wadden, η επαρχία Warwickshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους εορτασμούς για την 400η επέτειο από το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ κ.λπ.

Η ολοκληρωμένη δεκάδα με τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για το 2016 είναι η εξής:

Πελοπόννησος, Ελλάδα
Ώρχους, Δανία
Βενετία, Ιταλία
Dordogne, Γαλλία
Λβιβ, Ουκρανία
Warwickshire, Αγγλία
Εξτρεμαδούρα, Ισπανία
Ανατολική Ακτή Τενερίφης, Κανάρια Νησιά
Τέξελ, Ολλανδία
Βόρεια Δαλματία, Κροατία