Ποια ελληνικά νησιά έχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία δίπλα στο κύμα;

travelmyth

Διαμονή με θέα τη θάλασσα. Ό,τι καλύτερο!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Στην Ελλάδα, 2.683 ξενοδοχεία φιγουράρουν μπροστά σε παραλίες, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στα ελληνικά νησιά και ειδικά στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Η Ελλάδα φημίζεται για το καλοκαίρι της, αλλά και για τα όμορφα ξενοδοχεία της που φιγουράρουν μπροστά σε παραλίες, κάνοντας τη διαμονή πιο ειδυλλιακή.

Μετά από σχετική έρευνα της μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, προέκυψε ότι τα πρωτεία στη λίστα των νησιών με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία κατέχει η Κρήτη με 568 καταλύματα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Από αυτά, 203 είναι στο Νομό Χανίων, 133 στο Νομό Ηρακλείου, 124 στο Νομό Ρεθύμνου και 108 στο Νομό Λασιθίου.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Κέρκυρα με 193 παραλιακά ξενοδοχεία σε όλο το νησί. Μόνο στον Κάβο θα βρείτε 18 και στην Παλαιοκαστρίτσα 14 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας.

Την τριάδα συμπληρώνει το νησί των ιπποτών, η Ρόδος, με 181 ξενοδοχεία, την ώρα που μόνο στο Φαληράκι βρίσκονται 28 ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα εξής νησιά:
Νάξος: 116 παραλιακά ξενοδοχεία
Σαντορίνη: 91 παραλιακά ξενοδοχεία
Ζάκυνθος: 79 παραλιακά ξενοδοχεία
Κεφαλονιά: 75 παραλιακά ξενοδοχεία
Θάσος: 68 παραλιακά ξενοδοχεία
Εύβοια: 57 παραλιακά ξενοδοχεία
Πάρος: 56 παραλιακά ξενοδοχεία

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν, καθώς βρίσκονται μπροστά σε παραλία ακόμα και αν υπάρχει ανάμεσα δρόμος, αλλά χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτίριο. Αναγκαία προϋπόθεση για την κατάταξη ενός ξενοδοχείου στην κατηγορία αυτή είναι η παραλία να είναι προσβάσιμη και να ενδείκνυται για κολύμπι. Στην έρευνα έχουν μετρηθεί ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα τουλάχιστον σε ένα από τα μεγαλύτερα sites κρατήσεων.