Φθηνοί ξενώνες και δωμάτια σε 4 κυκλαδονήσια για τις διακοπές του Αυγούστου

ostria

Ostria Hotel and Apartments

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ψάξαμε από νωρίς και βρήκαμε επιλογές διαμονής σε 4 διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να κάνουμε τις διακοπές του Αυγούστου πιο εύκολες και οικονομικές για εσάς.

Άνδρος, Ostria Hotel and Apartments (από 60 ευρώ την ημέρα)
Στα 300 μέτρα από το λιμάνι Γαύριο της Άνδρου, σε μια ήρεμη τοποθεσία, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις διακοπές σας, να μαγειρεύετε εντός αν θελήσετε, να χαλαρώνετε στον κήπο ή στο bar και να είστε έτοιμοι και ξεκούραστοι καθημερινά για να γυρίσετε το νησί. Στην Άνδρο σας περιμένουν πολλές και ποικίλες παραλίες, από τα περίφημα Άχλα, μέχρι τη βοτσαλωτή παραλία Βόρη, το Βιτάλι, τη Χρυσή Άμμο και τον Άγιο Πέτρο για beach bar και κόσμο, το Ζόρκο στα βόρεια, που θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, της Γριάς το Πήδημα στα νότια κ.ά. Το βράδυ θα σας βρει οπωσδήποτε στο κοσμοπολίτικο Μπατσί, ενώ στη Χώρα θα βολτάρετε σε μια διαφορετική κυκλαδίτικη πρωτεύουσα, με αρχοντική αύρα.

Νάξος, Abram (από 45 ευρώ την ημέρα)
Στην παραλία της περιοχής Αβράμι της Νάξου, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Χώρα και το λιμάνι, τα δωμάτια αυτά είναι οικονομικά, έχουν θέα στα βουνά και το Αιγαίο και σας παρέχουν εξοπλισμένη κουζίνα για να μαγειρέψετε στο δωμάτιο, τις ημέρες που θα θελήσετε να κάνετε οικονομία. Αν περάσετε στη Νάξο τις διακοπές σας, μην παραλείψετε βόλτα στα υπέροχα χωριά της, όπως στην Απείρανθο στους πρόποδες του βουνού Φανάρι, σε υψόμετρο 600 μέτρων, στον Απόλλωνα βορειοανατολικά της Νάξου, στις Εγγαρές, ένα μικρό πεδινό χωριό της δυτικής Νάξου κ.ά. Κι όσο για μπάνιο, τα παγωμένα, αλλά κρυστάλλινα νερά του Άγιου Προκόπη σας περιμένουν αν θέλετε κόσμο και φασαρία, η Μικρή Βίγλα αν θέλετε να απολαύσετε σερφ, η παραλία Αμίτης στα 10 περίπου χιλιόμετρα από την Χώρα, αν αναζητάτε μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στις οργανωμένες παραλίες κ.ο.κ.

Πάρος, Marathi Apartments (από 40 ευρώ)
Η Πάρος τον Αύγουστο είναι γεμάτη κόσμο και αν θέλετε να αποφύγετε την ασφυκτικά γεμάτη Νάουσα με τις υψηλές αυτή την εποχή τιμές της, ο παραδοσιακός οικισμός Μαράθι στο κέντρο της Πάρου και τα Marathi Apartments θα σας δώσουν μια οικονομική λύση. Εκεί σας περιμένει θέα στο βουνό και το Αιγαίο Πέλαγος, μικρή κουζίνα και ψυγείο για μαγειρέματα εντός και γεύμα στη βεράντα και ιδιωτικός χώρος στάθμευσης. Το Μαράθι βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την Παροικιά και έχοντάς το ως ορμητήριο, μπορείτε να απολαύσετε τις παραλίες του νησιού και τις βόλτες σας σε Νάουσα και Παροικιά, αποφεύγοντας τα ακριβά δωμάτια και την πολυκοσμία τις ώρες που θέλετε να ηρεμήσετε.

Σύρος, Οδός Οδυσσέως (από 47 ευρώ)
Στην πρωτεύουσα του νησιού και των Κυκλάδων, την Ερμούπολη, ο Ξενώνας Οδός Οδυσσέως βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το γραφικό λιμάνι, διαθέτει κήπο στον τελευταίο όροφο με χώρο καθιστικού και με θέα στο Αιγαίο και την πόλη. Από εκεί, σε απόσταση 3 λεπτών με τα πόδια θα βρείτε παραθαλάσσια εστιατόρια και καφετέριες, ενώ η παραλία Αζόλιμνος είναι προσβάσιμη σε 5 χιλιόμετρα. Στη Σύρο γενικότερα, όμως, έχετε πολλά να δείτε: βόλτα στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, περιπλάνηση στο αριστοκρατικό θέρετρο του νησιού, την Ντελαγκράτσια και φυσικά δοκιμή των τοπικών νοστιμιών της, από το συριανό τυρί, μέχρι τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες