Η Ζάκυνθος ξεκίνησε τη σεζόν με μικρή αύξηση των αφίξεων

zakunthos

Το περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ζάκυνθος, Ζάντε, το Φιόρο του Λεβάντε… Όπως και να την πείτε, το σίγουρο είναι ότι οι παραλίες της, ο κόσμος της και τα αξιοθέατά της προσελκύουν κάθε χρόνο τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε με οριακή αύξηση για το πανέμορφο νησί της Ζακύνθου, σύμφωνα με την οικονομική επόπτρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, η οποία, όμως, τονίζει ότι τα αποτελέσματα του Μαΐου δεν είναι ενδεικτικά για το τι μέλλει γενέσθαι το υπόλοιπο της σεζόν.

Συγκεκριμένα, η αύξηση στα αεροσκάφη σε σχέση με πέρσι παρατηρείται στο 7,24% και στους επιβάτες στο 5,11%, με 3.417 επιβάτες περισσότερους να καταφτάνουν στο νησί. Ακόμη, για τον ίδιο μήνα, φαίνεται πως η αγορά της Βρετανίας παρουσιάζει οριακή αύξηση που σημειώνεται στο 3,76%. Η Γερμανία, οι σκανδιναβικές χώρες, αλλά και η Ρωσία και η Κίνα μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι», αν και σύμφωνα με τα δεδομένα, οι επιπλέον αφίξεις δεν αποτυπώνονται και στα έσοδα του νησιού.

Η Ζάκυνθος ξεκίνησε τη σεζόν με μικρή τουριστική αύξηση

Όσο απρόβλεπτο κι αν είναι το φετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό, πάντως, με την αύξηση του ΦΠΑ, η Ζάκυνθος με μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, το Ναυάγιο, με τη βραδινή της ζωή, με τα τοπικά της γλέντια και τις νοστιμιές της, όπως το μαντολάτο και το κρασί Βερντέα, δεν μπορεί παρά να παραμείνει στις επιλογές των τουριστών από το εξωτερικό.