Οι συνέπειες της κρίσης στα ξενοδοχεία της Αθήνας

kleisto

Ξεπερνούν τα 70 τα ξενοδοχεία που έκλεισαν μέσα στην κρίση στην Αθήνα

ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η Αθήνα μετρά 73 ξενοδοχεία που έχουν βάλει λουκέτο τα χρόνια της κρίσης, από το 2011, με τελευταίο το Athens Ledra.

Το ξενοδοχείο Athens Ledra που έκλεισε προσφάτως, αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία της πόλης, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο η Αθήνα της κρίσης έχει πληγεί.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’80 και ήταν αρχικά και για χρόνια γνωστό ως Athens Ledra Marriott, μέχρι το 2013, όπου και σταμάτησε τη συνεργασία του με την αλυσίδα Marriott.

GEORGE FAKAROS ARCHITECTURAL PHO

Το Athens Ledra, όμως, είναι ένα από τα δεκάδες ξενοδοχεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Θυμίζουμε ότι το Esperia, τα 2 Fashion House Hotel, Athens Imperial, Classical Acropol του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά, το «Κάνιγγος 21» στην πλατεία Κάνιγγος, του επιχειρηματία Βασ. Σακελλάρη και πολλά άλλα ξενοδοχεία έχουν μείνει πλέον στην ιστορία.

Αυτό σημαίνει ότι το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει μειωθεί κατά χιλιάδες δωμάτια και κλίνες, αφού τα ξενοδοχεία που ανοίγουν είναι πολύ λιγότερα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργου Τσακίρη, το πρόσφατο κλείσιμο του Athens Ledra, αποτελεί δείγμα της κρίσης της οικονομίας και σίγουρα είναι τεράστιο πλήγμα για την απασχόληση, όπως και για τη συνολική εικόνα του προορισμού.