Ποιες είναι οι πιο ρομαντικές εθνικότητες του κόσμου;

poies-einai-oi-pio-romantikes-ethnikotites-tou-kosmou

ΤΡΙΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ή αλλιώς, οι λαοί που θα αποτελούσαν τη χειρότερη παρέα για να βγείτε αν είστε μόνοι, σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή διασκέδαση σε όσους είναι μόνοι.

Για κάποιους, είναι ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, για άλλους, μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο με το ταίρι σας, σε ένα σπιτάκι στο βουνό και για μερικούς… άλλους, ο ρομαντισμός και μαζί του η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι… μια κρύα μπύρα στον καναπέ, βλέποντας το «Die Hard» στην τηλεόραση και μετά, happy end με ένα φιλί! Το «ρομαντικό» επομένως, είναι μάλλον μια υποκειμενική έννοια.

Υπάρχουν όμως μερικοί άνθρωποι για τους οποίους ο ρομαντισμός δεν έχει να κάνει με ειδικές περιπτώσεις και ημερομηνίες, αλλά αποτελεί τρόπο ζωής, ένα ατέλειωτο ταξίδι για να καταφέρουν να φτάσουν τελικά στην… καρδιά του αγαπημένου τους.

θέλετε να μάθετε ποιοι θεωρούνται –κατά το CNN- οι πιο ρομαντικοί λαοί του κόσμου και ποιά είναι τα μυστικά τους; Εμείς οι Έλληνες πάντως όχι. Γιατί άραγε;

10. Βιετναμέζοι: ρομάντζο πάνω σε μοτοσικλέτα

Αν και η γλώσσα τους ακούγεται κάπως… άγρια, οι βιετναμέζοι θεωρούνται ρομαντικός λαός, με απλότητα, καλοσύνη, ευγένεια και χαμόγελο. Βέβαια, αν και υπάρχουν πολλοί που γράφουν ποιήματα αγάπης και κάνουν ρομαντικά δώρα στις «καλές» τους, άλλοι προτιμούν να μιλούν στο κινητό τους ή να πηγαίνουν μοναχικές βόλτες με τη μοτοσικλέτα τους.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Η έγκαιρη αναβάθμιση της μοτοσικλέτας τους!

9. Ιρλανδοί: οι ρομαντικοί κάτοικοι του Σμαραγδένιου Νησιού

Σε μια έρευνα του 2009 για τις πιο ρομαντικές εθνικότητες του κόσμου, η ένταξη των Ιρλανδών στην πρώτη τριάδα εξέπληξε πολλούς -τουλάχιστον τους μη Ιρλανδούς. Η σεμνότητα και όχι η εγωπάθεια, είναι γενικά ο τρόπος που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους στο Σμαραγδένιο Νησί. Αλλά είναι ακριβώς το «Αχ, δεν ήθελα να σας γοητεύσω, αλλά υποθέτω ότι το έκανα» χαμόγελο, που τους κάνει πραγματικά να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Μερικοί στίχοι από το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ.

8. Σουηδοί: ρομαντικοί και... καθαροί

Το πώς αντιλαμβάνονται οι Σουηδοί το ρομαντισμό, προσφέρει ελπίδα και στους πιο… μη Λατίνους εραστές και μη εξωστρεφείς λαούς, να μπουν στη λίστα των ρομαντικών. Γνωστοί για την προσεγμένη και εκλεπτυσμένη εμφάνισή τους, οι σουηδοί άνδρες δεν έχουν για μυστικό τους όπλο τα… χρυσαφένια μαλλιά τους και τα τέλεια δόντια τους αλλά την εμμονή τους με την καθαριότητα. Μια πρόσφατη μελέτη όπου συμμετείχαν 12 χώρες, που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδειξε ότι η ευγενική στάση και συμπεριφορά των σουηδών ανδρών σε σχέση με τους ρόλους των φύλων, τους κάνουν τους καλύτερους δυνητικά συζύγους στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Καθάρισμα και μαγείρεμα.

7. Αμερικανοί: ρομαντική καινοτομία

Κοιτάξτε πέρα από τα κακόγουστα παπούτσια με τις κάλτσες, τη νοσογόνο παχυσαρκία και τα πολύχρησιμοποιημένα T’shirts και θα διαπιστώσετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά «γέννησαν» τους σύγχρονους ρομαντικούς εφήβους.

Οι αμερικανικές «καινοτομίες», όπως οι κινηματογράφοι drive-in, η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων και η εξέλιξη των μουσικών ειδών, από τη τζαζ μέχρι τη house και τη rock, προστίθενται στα «όπλα» των Αμερικανών, όσον αφορά στη ρομαντική τους φύση που μέχρι κάποτε περιοριζόταν στο ταλέντο εκείνων που θα μπορούσαν να απαγγέλλουν Σαίξπηρ ή να χορεύουν καλά. Κατά βάθος, το αμερικανικό όνειρο τροφοδοτείται από μια γλυκιά τρυφερότητα.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Κάθε εμπορικό κέντρο στη χώρα έχει καταστήματα με κεριά, σοκολάτες και εσώρουχα.

6. Λιβανέζοι: οι «άλλοι» Άραβες

Διαφέρουν από τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο και το ξέρουν. Ευλογημένοι με «βελούδινη» επιδερμίδα, καλόψυχα σκούρα μάτια και «καυτή» εμφάνιση (ας μην αναφέρουμε μια τάση που έχουν για χειρουργική ενίσχυση), οι Λιβανέζοι εκμεταλλεύονται –και καλά κάνουν- τα καλά που τους έδωσε η φύση.

Συνδυάστε τα παραπάνω με τη Βηρυτό, την πιο φιλελεύθερη πρωτεύουσα της περιοχής, με πολλά νυχτερινά μαγαζιά και μέρη διασκέδασης και θα έχετε τα συστατικά για μια σειρά από σέξι, αλλά και «αριστοκρατικές» γνωριμίες!

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Προσεγμένα, καλοχτενισμένα μαλλιά και ρούχα μεγάλων σχεδιαστών.

5. Βραζιλιάνοι: πάθος σε όλα

Βάλτε λίγη καϊπιρίνια, ρομαντική νοσταλγία και πολλές δόσεις χορευτικού πάθους και θα καταλάβετε τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Βραζιλιάνος. Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν ταμπού σχετικά με το σεξ και τη σεξουαλικότητα. Θα το καταλάβετε και μόνο αν ποτέ βρεθείτε εκεί σε καρναβαλική περίοδο (και ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χρόνου).

Αλλά, όπως ξέρει οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει τη βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου να παίζει, έχει δει Βραζιλιάνους να χορεύουν samba ή έχει θαυμάσει τα αστέρια από το όρος Corcovado στο Ρίο, σημασία σε όλα έχει ο αισθησιασμός και το πάθος.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Μερικά βασικά βήματα samba.

4. Γάλλοι: μιλώντας τη γλώσσα της αγάπης

Προβλέψιμη θέση, αλλά η αλήθεια είναι πως η γαλλική ευχέρεια στην… «la langue de l'amour» (γλώσσα της αγάπης) δεν είναι απλά ένας μύθος. Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στη γοητεία, την κουλτούρα και την ευγένεια των Γάλλων, ιδιαίτερα όταν έχουν «φόντο» την πιο ρομαντική πρωτεύουσα!

Η εκτίμηση αυτού του λαού για τα ωραία πράγματα στη ζωή και ο ιδιαίτερος, «φλογερός» τρόπος τους, μπορεί να σας κάνουν ακόμη και να παραβλέψετε μερικές… φυσικές αδυναμίες τους (βλ. Serge Gainsbourg, Ζεράρ Ντεπαρντιέ κ.ά.)

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Μια κάβα με καλό κρασί Bordeaux.

3. Ιταλοί: εξ’ ορισμού ρομαντικοί

Όταν η Madonna φόρεσε με περηφάνια ένα T-shirt όπου ήταν γραμμένο το σύνθημα «Οι Ιταλοί το κάνουν καλύτερα», δεν υπονοούσε τη… σάλτσα ζυμαρικών. Η λέξη «ρομαντισμός» αρχικά σήμαινε από ή σχετικά με τη Ρώμη, πράγμα που σημαίνει ότι, εξ’ ορισμού, οτιδήποτε ιταλικό θεωρείται ρομαντικό. Τα υποβλητικά τοπία, η πλούσια κουλτούρα και το εκπληκτικό φαγητό, συνηγορούν στο γιατί η Ιταλία θεωρείται ρομαντική χώρα.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Φρεσκοφουρνισμένη Focaccia και ένα μπουκάλι Chianti, στην εξοχή της Τοσκάνης.

2. Αργεντινοί: η τέλεια «μίξη»

Με ρίζες, τόσο από την Ιταλία, όσο και από την Ισπανία, δεν προκαλεί έκπληξη ότι πολλοί Αργεντινοί θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερους και από του δύο, όσον αφορά στο «ταλέντο» τους με το αντίθετο φύλο.

Περισσότερο από κάθε άλλο έθνος της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή έχει μεγάλη πολιτιστική παράδοση, εμπνευσμένη από την Ευρώπη. Το πάθος και η φλόγα των Αργεντινών, που συνδέεται με τις δύο κύριες ξένες επιρροές, είναι πολύ εμφανή.

Η τέλεια έκφραση του αργεντίνικου ρομαντισμού, θα μπορούσε να θεωρηθεί το tango -αναμφίβολα ο πιο αισθησιακό χορός- αλλά το πάθος αυτού του λαού φαίνεται επίσης στα μεθυστικά κόκκινα κρασιά, αλλά και στις ποδοσφαιρικές ικανότητες των παικτών, όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Λιονέλ Μέσι.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: show tango στο Café Tortoni ( www.cafetortoni.com.ar/ ) στο Μπουένος Άιρες, ένα από τα πιο όμορφα μουσικά θεάματα του κόσμου.

1. Ισπανοί: οι πιο ταλαντούχοι Καζανόβες

Οι πιο ταλαντούχοι Καζανόβες της Ευρώπης, οι Ισπανοί, συχνά παραβλέπονται υπέρ των Γάλλων και των Ιταλών, αν και δε θα έπρεπε. Σίγουρα, το ατημέλητο look πολλών Ισπανών, τους κάνει να χάνουν… πόντους, αλλά η γοητεία και το ταμπεραμέντο τους, τελικά υπερισχύει.

Η κουλτούρα τους όσον αφορά στο φαγητό και τη διασκέδαση, τους χαρίζει τον τίτλο των πιο κοινωνικών στον πλανήτη, ενώ η ρομαντική τους γλώσσα και ο τρόπος τους προς το άλλο φύλο, τους κάνει απλά… αξιοζήλευτους.

Το μυστικό της… αποπλάνησης: Η ικανότητά τους να πίνουν μέχρι αργά τη νύχτα και εξακολουθούν να είναι ενδιαφέροντες.