Το καλοκαιρινό Πήλιο του Αιγαίου

namouxari-pilio

Η ήσυχη και γραφική παραλία Νταμούχαρη

ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Όλο το χειμώνα στερηθήκαμε την ευκαιρία να ανέβουμε στο Πήλιο και τα ορεινά χωριά του και να απολαύσουμε τη μοναδική φύση του βουνού των Κενταύρων. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να προσεγγίσουμε την παραθαλάσσια πλευρά του και να κάνουμε μπάνιο στις παραλίες του, αγναντεύοντας το Αιγαίο, αναπληρώνοντας (εν μέρει) το κενό.

Το Πήλιο είναι αγαπημένος προορισμός, χειμώνα-καλοκαίρι, με όμορφα χωριά, πράσινο πάνω στο βουνό και υπέροχες παραλίες και στις 2 πλευρές του, τόσο στον Παγασητικό, όσο και στο Αιγαίο. Εμείς πιάνουμε την ανατολική παραθαλάσσια πλευρά του, καθόμαστε αναπαυτικά και απολαμβάνουμε το Αιγαίο, ρίχνοντας μερικά μακροβούτια στις αγαπημένες μας παραλίες.

Νταμούχαρη
Στην παραλία Νταμούχαρη του ομώνυμου οικισμού, θα πάτε αν δεν θέλετε οργάνωση και αναζητάτε πιο αγνές παραλίες, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εκεί θα συναντήσετε λευκό βότσαλο και άγρια ομορφιά και αν είστε αθλητικοί τύποι, μπορείτε να φτάσετε πεζοπορώντας από τον Άγιο Ιωάννη, μέσα από τα μονοπάτια. Στην παραλία υπάρχει εστιατόριο, ενώ εκεί μπορείτε να βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές προτιμούν την τοποθεσία πίσω από το ξύλινο γεφυράκι, αν και πλέον τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Χορευτό
Το Χορευτό βρίσκεται κοντά στη διάσημη Ζαγορά και υπήρξε το λιμάνι της, ενώ σήμερα αποτελεί ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό που βρέχεται από το Αιγαίο. Αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά καλοκαιρινά σημεία του Πηλίου και αν μείνετε εκεί θα ευχαριστηθείτε μπάνιο στην παραλία του, ψαρομεζέδες και βόλτες κατά μήκος της ακτής.

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη στο πιο τουριστικό παραθαλάσσιο χωριό

Άγιος Ιωάννης
Μάλλον το πιο τουριστικό μέρος ολόκληρου του Πηλίου το καλοκαίρι ή τουλάχιστον αυτό που συγκεντρώνει την περισσότερη νεολαία, καθώς διαθέτει μαγαζιά για νυχτερινή διασκέδαση και ξεφεύγει λίγο από την πιο ήσυχη ζωή των άλλων χωριών. Η παραλία του είναι ξακουστή και στο δρόμο μπροστά της βρίσκονται όλα τα τουριστικά/εμπορικά μαγαζιά και οι ταβέρνες. Αν αναζητάτε το πιο «ζωηρό» Πήλιο, ο Άγιος Ιωάννης είναι το μέρος που πρέπει να μείνετε.

Άγιοι Σαράντα
Κοντά στο Χορευτό, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων, θα συναντήσετε τους Άγιους Σαράντα, μια παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο και διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, τα οποία συνηθίζονται στην περιοχή. Τα τριγύρω βράχια θα σας χαρίσουν ίσκιο και θα σας δώσουν ευκαιρίες για βουτιές στο Αιγαίο.

Η παραλία Παπά Νερό με θέα το Αιγαίο

Παπά Νερό
Ανάμεσα στον Άγιο Ιωάννη και την Νταμούχαρη θα βρείτε την παραλία Παπά Νερό και τον ομώνυμο οικισμό, ενώ οι 2 οικισμοί μεταξύ τους συνδέονται και με δρόμο, αλλά και με πεζογέφυρα. Εδώ θα βρείτε και οργανωμένο κάμπινγκ, ενώ η παραλία της περιοχής είναι οργανωμένη με ψιλό βοτσαλάκι και άμμο.

Η ιδιαίτερη παραλία του Μυλοπόταμου

Μην παραλείψετε να βουτήξετε:

*Μυλοπόταμος: Από τις πιο διάσημες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, με χρυσή άμμο, μικρό βοτσαλάκι κι έναν βράχο που κόβει την παραλία στα 2 αφήνοντας ένα πέρασμα και δημιουργώντας σκιά νωρίς στη μία παραλία. Τον Αύγουστο ο κόσμος είναι πολύς και ίσως να μην την απολαύσετε, καθώς τους χωράει μετά βίας όλους.

*Λαμπινού: Μικρή αμμώδης παραλία με καθαρά και βαθιά νερά, η οποία θέλει λίγο περπάτημα, περίπου 100 μέτρα, για να φτάσετε. Πάνω από την παραλία βρίσκεται και ο ομώνυμος οικισμός, αν θέλετε να περιπλανηθείτε στην πλατεία και τα σοκάκια του, ενώ κοντά στην παραλία βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγιάς της Λαμπηδόνας.

*Λημνιώνας: Ανάμεσα σε Μυλοπόταμο και Λαμπινού, ο Λημνιώνας σας περιμένει με άμμο και μικρό βοτσαλάκι. Κι αν είστε από αυτούς που δεν κάθονται σε μια παραλία σε όλο το μπάνιο, μπορείτε να φτάσετε στις άλλες 2 πεζοπορώντας μέσω των μονοπατιών.

Η εντυπωσιακή Φακίστρα με τα τιρκουάζ νερά της

*Φακίστρα: Άλλη μια από τις πιο όμορφες παραλίες του αιγαιοπελαγίτικου Πηλίου, για τους πιο εναλλακτικούς. Απομονωμένη, σε ένα μικρό κολπίσκο με μικρό βοτσαλάκι, γαλαζοπράσινα νερά και με την εντυπωσιακή σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας, βόρεια της παραλίας.

*Ελίτσα: Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία κάτω από το γραφικό χωριό Πουρί, που αποτελεί «μπαλκόνι του Αιγαίου», όπως το χαρακτηρίζουν πολύ. Η παραλία έχει βότσαλο και είναι ιδανική για ψαροτούφεκο και για ελεύθερο κάμπινγκ.

*Οβριός: Μια ακόμη επιλογή για εναλλακτικούς, η παραλία Οβριός είναι για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στο μπάνιο τους απομονωμένοι ή να στήσουν τη σκηνή τους στη φύση. Κοντά στην παραλία υπάρχει και ένα μικρό φαράγγι, σημειώστε, όμως, ότι η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολη, καθώς γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου που απαιτεί 4x4.

*Ποτιστικά: Κατεβαίνοντας νότια του ανατολικού Πηλίου, η παραλία Ποτιστικά είναι από τις πιο εντυπωσιακές, αφού εκτός από τα όμορφα πράσινα νερά της και τη χρυσή άμμο, έχει βράχους μέσα στη θάλασσα που δίνουν άλλη ατμόσφαιρα στο τοπίο. Για περισσότερη απομόνωση, διασχίστε μεγάλο μέρος της αμμουδιάς και φτάστε όσο πιο άκρη της γίνεται.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ