Πάμε για camping στο Αιγαίο; #1

camp

Μια παχιά σκιά, ένα απάγκιο σημείο και οι διακοπές ξεκινούν με θέα τα αστέρια και νανούρισμα το κύμα. 

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Στάση ζωής ή λύση για πιο οικονομικές διακοπές, το κάμπινγκ είναι ωραίο, ειδικά όταν γίνεται δίπλα στο κύμα του Αιγαίου.

Ίος: Ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, με διαυγή, κρυστάλλινα νερά, πανέμορφες παραλίες και γραφική, παραδοσιακή Χώρα. 

Far Out Beach Club
Διευθ. Μυλοπότας, Tηλ.  22860-91468 ή 92302 

Στην παραλία του Μυλοπότα Ίου. 

Βρίσκεται ακριβώς στην παραλία του Μυλοπότα και προσφέρει διαμονή για όλα τα κονδύλια. Φιλικό και αρμονικό μέρος, χτισμένο σε 30.000 τετραγωνικά μέτρα αρχαίου ελαιώνα, προσφέρει πλήθος υπηρεσιών όπως ταξιδιωτικές πληροφορίες και εισιτήρια πλοίων, μίνι μάρκετ και ταχυπλυντήρια ρούχων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε bungalows σε σχήμα ανεμόμυλου, έτοιμες, στημένες σκηνές, βολικές καμπίνες είτε ένα στέγαστρο από μπαμπού, αλλά και να στήσετε την σκηνή σας στην σκιά τεράστιων ευκάλυπτων. 

Αμοργός: Πρόκειται για ένα νησί αντιθέσεων, με καταγάλανα νερά και μαγευτικές οροσειρές.

Kastanis
Διευθ. Κατάπολα, Τηλ. 22850-71277, 22850-71012 & 22850-74134

Ένα χιλιόμετρο από τα Κατάπολα. 

Με απαράμιλλη θέα του κάμπου και της θάλασσας, από μια αμφιθεατρική θέση μόλις 1χλμ από τα Κατάπολα, το κάμπινγκ Καστάνης θα σας καταπλήξει με τις άρτιες εγκαταστάσεις του και θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της κατασκήνωσης.
Μερικές από τις παροχές, φυσική ή τεχνική σκίαση για τις σκηνές, θέσεις με θέα στο λιμάνι των Καταπόλων, δυνατότητα φιλοξενίας τρέιλερ (με ρεύμα), παροχή ρεύματος στις σκηνές, ζεστό νερό 24ώρες, κοινόχρηστη κουζίνα και ψυγείο, ίντερνετ και δυνατότητα δωρεάν χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, θυρίδες φύλαξης αντικειμένων, εστιατόριο και Cafe-Bar, mini market κ.ά. Εκεί θα βρείτε επίσης καλύβες φτιαγμένες με καραβόπανο, οι οποίες διαθέτουν κρεβάτια με κλινοσκεπάσματα και ηλεκτρικό ρεύμα καθώς επίσης και πλήρως εξοπλισμένα studio.

Aegiali
Διευθ. Αιγιάλη, Τηλ. 22850-73500

Ελάχιστα μέτρα από μια χρυσαφένια αμμουδιά, στην Αιγιάλη. 

Η φυσική σκιά από τα δέντρα, σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεται σε κάποιο δάσος, ενώ το έδαφος είναι κατάλληλα δομημένο, ώστε να εξυπηρετεί το στήσιμο των σκηνών και την άνετη διαμονή των επισκεπτών σ' αυτές. Επιπλέον, στις παροχές του περιλαμβάνονται: restaurant, bar, parking, ενώ το camping βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από μια χρυσαφένια αμμουδιά. 

Πάρος: Το νησί για όλες τις ηλικίες και όλες τις εποχές, με πλήθος δραστηριοτήτων, μεγάλες πλαγιές και καθαρά, τιρκουάζ νερά, που καταλήγουν στις ακτές, πλάθοντας εκβολές με δέλτα και υγρότοπους.

Koula
Διευθ. Παροικία, Τηλ. 22840-22081- 2

500 μέτρα από το κέντρο της Παροικιάς. 

500 μέτρα μακριά από το κέντρο της όμορφης Παροικιάς, που είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι της Πάρου και βασικό κέντρο νυκτερινής ζωής του νησιού, βρίσκεται το κάμπινγκ, εκεί που σκάει το κύμα, στην αμμουδιά της παραλίας Λιβάδια με τα καθαρά γαλάζια νερά, ενώ διαθέτει και αρκετά δένδρα που προσφέρουν σκιά τις ηλιόλουστες ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Παροχές που θα χρειαστείτε, όπως εστιατόριο, καφετέρια με απίθανη θέα στο ηλιοβασίλεμα, μίνι μάρκετ, χρηματοκιβώτιο, μοντέρνες και καθαρές τουαλέτες και μπάνια, θα τα βρείτε εκεί. 

Captain Kafkis
Διευθ. Πίσω Λιβάδι, Tηλ. 22840 42452

Ανάμεσα στο γραφικό χωριό Μάρπησσα και το παραλιακό Πίσω Λιβάδι Πάρου. 

Βρίσκεται ανάμεσα στο γραφικό χωριό Μάρπησσα και το παραλιακό Πίσω Λιβάδι. Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με ελιές, φοίνικες, ευκαλύπτους, ιβίσκους και βουκαμβίλιες, οι δημιουργοί του, Patricia και Pierre Olivier, σας περιμένουν να σας καλωσορίσουν στο κάμπινγκ Captain Kafkis. Σε χαμηλό υψόμετρο, προσφέρει υπέροχη θέα στον κόλπο του Πίσω Λιβαδιού και στο νησί της Νάξου που βρίσκεται απέναντι. Τα σκιερά σημεία, οι ήσυχες γωνιές, η πισίνα με το μπαρ, αποτελούν χώρους χαλάρωσης που θα κάνουν την παραμονή σας στην Πάρο αξέχαστη.

Santa Maria Surfing Beach 
Διευθ. Σάντα Μαρία, Τηλ.  22840 52491-3

Στην παραλία της Σάντα Μαρία Πάρου. 

Κάμπινγκ, επιστροφή στη φύση, λίγη περιπέτεια, οικονομικά και ο πιο ωραίος ύπνος του καλοκαιριού ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και κάτω απο τα αστέρια. Ξύλινες Καλύβες, με δυο μονά κρεββάτια. Πρωτότυπες, όμορφες, διαφορετικές και οικονομικές. Το Surfing Beach Village και Camping βρίσκεται στην παραλία της Σάντα Μαρία. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να δοκιμάσετε ή να εξασκηθείτε σε κάποιο από τα θαλάσσια σπορ ή την κατάδυση. Μπορείτε να διασκεδάσετε με: wind surf, αυτόνομη κατάδυση, σκι θαλάσσης, wakeboard, kneelboard, μπανάνα, ααμπρέλες, κανό, beach volley.

Μπορείτε να χαλαρώσετε κάτω από μια μπαμπού ομπρέλα παραγγέλνοντας το αγαπημένο σας κοκτέιλ ή καφέ, στο μπαρ της παραλίας ή να απολαύσετε το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα στην ταβέρνα που βρίσκεται στην παραλία δοκιμάζοντας εξαιρετικές μεσογειακές σπεσιαλιτέ.

Camping Antiparos
Διευθ. Αντίπαρος, Τηλ. 22840 61221
Προσφέρει σύγχρονες και καθαρές τουαλέτες, ζεστό νερό, mini market, εστιατόριο με ελληνικές σπεσιαλιτέ και δροσερή σκιά.

Νάξος: Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, όπου, σύμφωνα με το μύθο, ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη.

Maragas
Διευθ. Μαραγκάς, Τηλ. 22850 42552

Ανάμεσα στην Αγία Άννα και την Πλάκα Νάξου. 

Το Maragas Beach είναι ένα γνωστό συγκρότημα που απαρτίζεται από χώρο για κάμπινγκ καθώς και από δωμάτια, στούντιο και διαμερίσματα ώστε να ικανοποιεί κάθε ανάγκη και γούστο. Το συγκρότημα βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Άννα και την Πλάκα. Μαζί με την παραλία του Αγίου Προκοπίου αποτελούν τη μεγαλύτερη και ομορφότερη παραλία στις Κυκλάδες. Το καταπράσινο τοπίο του Μάραγκα σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια παραλία και τη γαλάζια θάλασσα μαγεύει κάθε επισκέπτη.

Στο Maragas Βeach υπάρχει σούπερ μάρκετ, παραδοσιακή ταβέρνα καθώς και καφετέρια/μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε τα ελληνικά προϊόντα και τη φιλοξενία. Το κάμπινγκ βρίσκεται 6 χλμ περίπου από το λιμάνι της Νάξου, το οποίο είναι το κέντρο του νησιού (Χώρα) και στα δεξιά της εισόδου του βρίσκεται η παραλία του Μάραγκα, ενώ συνεχίζοντας θα αντικρύσετε την παραλία της Αγίας Άννας και την παραλία του Αγίου Προκοπίου.

Φολέγανδρος: Βρίσκεται μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου, κι έχει αρκετές απόκρημνες ακτές που σχηματίζουν ακρωτήρια.

Livadi
Διευθ. Λιβάδι, Τηλ. 22860 41478 - 41204

Στην καρδιά του Αιγαίου, την Φολέγανδρο.

Στην καρδιά του Αιγαίου, η Φολέγανδρος, ανέγγιχτη από τον καιρό και τους ανθρώπους, αποπνέει γαλήνη. Στην καρδιά του μοναδικού αυτού νησιού βρίσκεται το Κάμπινγκ Λιβάδι. Ανάμεσα στις παροχές του είναι και τα εξής: εστιατόριο, mini market, κοινόχρηστη κουζίνα, bar, ντους (ζεστό νερό), στέγαστρα για σκηνές, πλυντήριο ρούχων, φαρμακείο, θαλάσσια σπορ, ελεύθερο πάρκινγκ, δωρεάν μεταφορά με πουλμανάκι από/προς το λιμάνι.

Άνδρος: Έχει δεκάδες αμμώδεις και βραχώδεις παραλίες, καθώς και εύφορες εκτάσεις κατάσπαρτες κυρίως με εσπεριδοειδή.

Andros
Διευθ. Γαύριο, Τηλ. 22820 71444,6936 161 594

 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, στην Άνδρο. 

Μόλις 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, είναι ιδανικό για γρήγορες αποδράσεις. Το Camping Andros βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων απο το λιμάνι της Άνδρου, «πνιγμένο» στο πράσινο. To camping παρέχει: πισίνα, καφέ - εστιατόριο που λειτουργεί από το πρωί έως το βράδυ και προσφέρει πρωϊνό, καφέ, ποτό και μικρογεύματα από το πρωί έως το βράδυ, mini market, ψυγεία συντήρησης τροφίμων και καταψύκτες για τους κατασκηνωτές, εγκαταστάσεις για πλύσιμο ρούχων, πιάτων και σκευών μαγειρικής.

Μήλος: Για την έντονη μεταηφαιστειακή υδροθερμική δράση στο έδαφος του νησιού οφείλεται η ύπαρξη πολλών θερμών πηγών, με πολύτιμα συστατικά για θεραπεία πολλών παθήσεων. 

Milos
Διευθ. Αχιβαδόλιμνη, Τηλ. 22870 31410 - 31411 - 23471

Κάμπινγκ για όλα τα γούστα στην Μύλο. 

Το συγκεκριμένο camp διαθέτει μεταξύ άλλων, άπλετο χώρο για σκηνές και τροχόσπιτα, wi-fi, κουζίνα, mini market, εστιατόριο, καφετέρια, πισίνα και pool bar, γήπεδο volley, beach bar και πάρκινγκ.

Σέριφος: Το νησί του Περσέα, με τις απόκρημνες πλαγιές, τα γραφικά στενά, τις ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Coralli
Διευθ. Λιβαδάκια, Τηλ. 22810-51500

Πάνω στη θάλασσα, στη χρυσή αμμουδιά Λιβαδάκια Σερίφου.

Το Camping Coralli, βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, στη χρυσή αμμουδιά Λιβαδάκια Σερίφου. Συνδυάζει αρμονικά την παρθένα φύση του νησιού, το πυκνό πράσινο με την απαραίτητη σκιά και όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις κάμπινγκ. Παρέχει δωρεάν χώρο στάθμευσης για αυτοκίνητα και μηχανάκια σε φυλασσόμενο χώρο δίπλα στο κάμπινγκ, δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι, mini market, restaurant, πισίνα και lounge bar.

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]