Κάνουμε βουτιές σε πέντε παραλίες της Εύβοιας με θέα το Αιγαίο

xiliadou-euboia

Η όμορφη και άγρια Χιλιαδού από ψηλά

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Πιάνουμε την Εύβοια ανατολικά, στρώνουμε πετσέτα και βουτάμε στο Αιγαίο που τόσο αγαπάμε.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Εύβοια, βολεύει πολύ τους Αθηναίους τόσο για μια μικρή απόδραση για μπάνιο, όσο και ως οικονομικός και κοντινός προορισμός διακοπών. Εμείς βάζουμε λίγο αντηλιακό και ξεκινάμε τις βουτιές στις παραλίες της που βλέπουν Αιγαίο και αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς και για ελεύθερο κάμπινγκ -παρ’ όλο που τα πρόστιμα είναι… τσουχτερά.

Χιλιαδού
Διάσημη σε όλους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, η Χιλιαδού βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και λόγω του βόρειου προσανατολισμού της και του Αιγαίου, συχνά έχει αέρα. Στην παραλία θα βρείτε άμμο και βότσαλα, ενώ μέσα και έξω στη θάλασσα βρίσκονται βράχια που δίνουν μια άλλη χάρη στο τοπίο, χωρίζοντας την ακτή σε μικρότερες παραλίες. Τριγύρω υπάρχει αρκετό πράσινο, ενώ υπάρχει κομμάτι της παραλίας στο βόρειο και γι’ αυτούς που το μαγιό τους… βαραίνει και προτιμούν το γυμνισμό. Πάνω από την παραλία υπάρχουν ταβέρνες για φαγητό μετά το μπάνιο, αλλά και καντίνες για τα σνακ της παραλίας.

Πετάλη
Πίσω από το βουνό της Δίρφυς, στην κεντρική Εύβοια, περίπου 1,5 ώρα από τη Χαλκίδα, η παραλία Πετάλη αποτελεί άλλον ένα αγαπητό προορισμό προς τους ελεύθερους κατασκηνωτές, οι οποίοι συρρέουν τα Σαββατοκύριακα να στήσουν τη σκηνή τους στη γραφική παραλία, με θέα τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η παραλία έχει μικρό βοτσαλάκι, αλλά και σημεία με βότσαλα και άμμο, και για να φτάσετε εκεί θα πρέπει πρώτα να διασχίσετε ένα βατό χωματόδρομο. Όσοι έχουν όρεξη για εξερευνήσεις, θα μπορέσουν να ασχοληθούν και με τις 2 σπηλιές της, ενώ οι υπόλοιποι, αφού βουτήξουν στα βαθιά και κρύα νερά της, μετά μπορούν να χαλαρώσουν στην καφετέρια-ταβέρνα της παραλίας.

Cavo Almirihi fb page

Το Αρμυρίχι είναι προστατευμένο από τους ανέμους, με ιδιαίτερο χρώμα στα νερά

Αρμυρίχι
Νότια της Εύβοιας, στα Μεσοχώρια, η παραλία αυτή είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτούς που αγαπούν την αιγαιοπελαγίτικη πλευρά της και αναζητούν συνεχώς διαφορετικές παραλίες. Η παραλία βρίσκεται μέσα σε όρμο, περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και 2,5 ώρες από την Αθήνα, προστατευμένη από τους ανέμους, και τα ιδιαίτερα χρώματα στα νερά της σίγουρα αναστατώνουν όσους καταφτάνουν εκεί για μπάνιο. Πολλοί την επιλέγουν και για ελεύθερο κάμπινγκ, στήνοντας τη σκηνή τους στη χοντρή άμμο, αξιοποιώντας και το παραδοσιακό ταβερνάκι με τις σπιτικές νοστιμιές που βρίσκεται παραλιακά.

Λιμνιώνας
Στην ανατολική Εύβοια, ο Λιμνιώνας είναι μια παραλία 50 χιλιόμετρα μακριά από τη Χαλκίδα, που έχει μια ιδιαιτερότητα: ένας μεγάλος βράχος τη χωρίζει σε 2 παραλίες. Το αριστερό κομμάτι της, με τα βράχια, προτιμούν κυρίως οι κατασκηνωτές, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνονται στα δεξιά, όπου η παραλία είναι μεγαλύτερη και βρίσκεται κοντά στις ταβέρνες και το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Μια ακόμη ιδιαιτερότητα της παραλίας, που την κάνει να διαφέρει, είναι η σκούρα άμμος και το μαύρο ψιλό βοτσαλάκι που τη χαρακτηρίζει, ενώ απ’ άκρη σ’ άκρη της είναι… ανοργάνωτη. Έχετε ακόμη υπόψη σας ότι η θάλασσα είναι βαθιά και σύντομα γίνεται άπατη, ενώ συχνά έχει αρκετό αέρα και κύμα.

Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Εύβοιας

Μουρτερή
Ιδανική για όσους αναζητούν μεγάλες σε μήκος παραλίες, με άμμο και βότσαλα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Κύμη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Εύβοιας, φτάνοντας τα 4 χιλιόμετρα μήκος, ενώ είναι αγαπητή και σε όσους αγαπούν τα κύματα και τα θαλάσσια σπορ. Κατά μήκος της θα βρείτε καφετέριες και ταβερνάκια για να τσιμπήσετε κάτι με θέα το Αιγαίο, ενώ αν θελήσετε, μπορείτε να μείνετε και στον ομώνυμο οικισμό σε ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στην παραλία, σε καλές τιμές. Κάποιοι στήνουν σκηνές στο τέρμα της παραλίας, αλλά τα πράγματα εκεί είναι ακόμη πιο επίφοβα, αφού δεν πρόκειται για απομονωμένη παραλία μακριά από δωμάτια.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ